HomeLjepotaTrikovi za poboljšanje jesenjske skincare rutine

Trikovi za poboljšanje jesenjske skincare rutine

Kako mijenjate odjeću u ormaru svakih nekoliko mjeseci, podjednako je važno isto to raditi sa vašom beauty rutinom- pogotovo kada je ljeto na izmaku, a otvara vrata jeseni.

Jesen je vrijeme kada lišće mijenja boju, nose se toplije boje odjeće, a svježi povjetarac je u zraku.  No čim se temperature spuste, naša koža to osjeti. Kako bismo u potpunosti uživali u čarima jeseni moramo znati kako spriječiti suhoću kože, isušivanje, ali i kako se boriti protiv nečistoća.

Počnite koristiti hidratantiji losion za čišćenje lica

Kada temperature padaju, nivo vlage također pada, a usljed tih promjena i naša koža postaje suhlja zbog hladnijeg zraka oko nas. Prvi korak u spriječavanje isušivanja kože je korištenje hidratantnijeg losiona za čišćenje lica.

Poboljšajte rutinu tokom putovanja

 

Idete na jesenji odmor? Divno! Međutim morate razmisliti i o tome kako bi promjene temperature,hladnije vrijeme i tvrđa voda mogli uticati na vašu kožu tokom putovanja. Odmarate u gradu? Ne zaboravite kremu za lice sa zaštitnim faktorom od sunca (da, čak i tokom jeseni!). Putujete u snježne krajeve? Dehidracija kože je mnogo češća u hladnijim krajevima pa je najbolje ukoliko bi svi vaši skincare proizvodi biti hidratantni.

Smanjite upotrebu retinola i kiselina

Koža postaje osjetljivija tokom zime i hladnog perioda. Ipak, to ne znači da biste trebali u potpunosti prestati sa pilinzima lica- nastavite ih, ali neka to budu neki blaži pilinzi kako biste spriječili iritacije kože. Umjesto običnog, piling sa blažim hemijskim sastavom pomoći će vam kod suhe i zategnute kože, ali će i osigurati da koža ostane hidrirana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE