HomeKosaNijanse plave koje su hit ovoge jeseni

Nijanse plave koje su hit ovoge jeseni

Za djevojke koje imaju maslinasti ton kože frizeri preporučuju zlatnu med nijansu

Piše: Tiana Maksumić, frizerka

Biografija: Tiana Maksumić poslom frizera se bavi već 16 godina i vlasnica je salona „Studio Tina“ u Mostaru. Poslije srednje škole upisala je privatnu akademiju Šabić, gdje je usavršila i nadopunila svoje znanje.

Plava kosa je trend koji kod djevojaka uvijek prolazi – biti će poželjan i čest izbor ove jeseni. Kako biste održali zdravu, lijepu i raskošnu kosu, intenzitet njega mora biti pojačan – ako ste plavuša, da bi vaša kosa uvijek izgledala uredno i lijepo.

Možda ste u trenutku kada želite promjenu u svom izgledu i da iz svoje prirodne boje kose, pređete u zanosne plavuše. Ukoliko ste spremne za farbanje u plavu boju kose, imajte na umu da je održavanje boje i kose mnogo zahtjevnije. Ukoliko niste spremne za ovaj potez, bolje ostanite u svojoj boji.

Plava boja ima mnoštvo podtonova i veoma je zahtjevna za raditi jer je jako bitno da su tonovi prilagođeni tenu žene. Ja lično volim da zajedno sa svojim klijenticama izaberem nijansu za koju smatram da im je odgovara, a biram je na osnovu njihovog tena i boje očiju.

Izdvojit ću nekoliko različitih nijansi plave koji će sigurno biti hit ove jeseni!

Zlatno plava kosa

Za djevojke koje imaju maslinasti ton kože frizeri preporučuju zlatnu med nijansu

Pepeljasto plava

Čija koža ima hladnije podtonove njihov izbor treba biti pepeljasto plava.

Nirvana Lite plava

Ovu boju često biraju trendseterice. Ova boja predstavlja nježniju, manje ekstremnu verziju tamnog korijena kose i platinastih vrhova, koji su bili veliki hit prošle godine.

Tamno plava

Ovu nijansu plave je najlakše za održavati. Bež-zlatne je boje sa pepeljastim primjesama. Savjetujem da zajedno sa svojim frizerima na ovu temu razgovarate, te potražite njeno mišljenje i tek kad budete spremne krenite u akciju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE