3 najbolja make-up trenda za jesen 2021!

0
522

Šminka se vratila!

Sve postaje bolje sa početkom jeseni 2021. Kako se prilagođavamo životu bez maski za lice, profesionalci znaju kako da izbalansiramo minimalistički izgled na koji smo se već navikli te polako na velika vrata vratimo glamurozan izgled sada kada se život vraća u normalu.  „Mislim da će boje i šarenilo biti glavni trend, od neupadljivih pastelnih boja do jarkih upečatljivih“, kaže Klaudija Soare, predsjednica Anastasia Beverly Hills-a. „Boje će se nositi ne samo na očima, nego i na obrazima, a rumenilo može prekrivati cijelu sredinu lica,“ kaže ona. „Također mislim kako će klasika i dalje ostati u trenu, a smokey eyes, istaknute usne i tuš će i dalje biti rado viđeni tokom jeseni 2021“.

Ukoliko se nađete u nedoumici, potražite inspiraciju u neizostavnim make up proizvodima: ruževima, tečnim tuševima ili trepavicama. Sve navedeno i dalje će biti popularno, no sa naglaskom na promjene koje 2021 donosi!

U nastavku donosimo 3 glavna make up trenda zbog kojih jedva čekam jesen!

Mačkaste oči- ali manje!

Mačkaste oči sa tušem koji se proteže duž cijelog oka je uvijek u trendu, no mačkaste oči ove jeseni biti će ‘oči mačeta’. Mnoge slavne ličnosti viđene su kako već nose ovakav stil tuša koji je kraći od onog koji radimo u stilu mačkastog make up-a.

Pune trepavice

Ultra-duge trepavice ostati će popularne obzirom da je nošenje maski za lice fokus stavilo upravo na oči. Očekujte da ovaj trend i dalje ostane aktuelan.

Povratak karmina

Karimi, sjajila za usne, labela, boje- sve će biti upečatljivo! „Mislim kako će svaka žena željeti da se poigra jarkijim bojama kada počnemo izlaziti.“

Kojem od ovih trendova se najviše radujete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here