HomeLjepotaUrastao nokat: Nova metoda liječenja uraslog nokta, pročitajte o čemu je riječ!

Urastao nokat: Nova metoda liječenja uraslog nokta, pročitajte o čemu je riječ!

Medicinski pedikir obuhvata cijeli niz rješavanja problema na stopalima poput uraslih noktiju, kurjih očiju i zadebljale kože, uz mašinsko odstranjivanje problema. Klijenti u salon najčešće dolaze s blažim ili težim oblicima uraslih noktiju koji, ako se ne tretiraju, mogu postati uzrok neugodne boli i drugih problema, ističe vlasnica salona medicinskog pedikera Anela.

URASTAO NOKAT (unguinus incarnarus) najčešće nastaje uslijed nepravilnog sječenja nokta i nošenja tijesne obuće. Može biti genetski uslovljen i da se ponavlja kod iste osobe i članova porodice.

Rad: Anela – Salon medicinskog pedikera Evela

Urastao nokat predstavlja urastanje bočne ivice nokta u meka tkiva kože, čemu često prethodi povreda noktne ploče. U najvećem broju slučajeva zahvaćeni su palci.

Kao jedini salon za medicinski pedikir u BiH koji nudi ovu vrstu usluge za tretiranje uraslih noktiju preporučujemo tzv. BS Spangu, najnoviju metodu ispravljanja uraslih noktiju.

BS Spanga funkcioniše tako da se spanga zalijepi za nokat i ispravlja tj. odiže ivicu nokta. Napredak se vidi već nakon jednog tretmana. Samo nanošenje BS Spange na nokat je bezbolan postupak, a prilikom hodanja i nošenja obuće također nema smetnji. BS Spanga je prozirna i tanka tako da i sam izgled nokta nakon obrade izgleda lijepo i uredno.

Na prvom tretmanu nanošenje spange započinje mašinskim čišćenjem uraslog nokta i tek onda apliciramo spangu. S obzirom na iskustvo, diplome i certifikate, lično sam, kao profesionalac, posebno zadovoljna rezultatima ove metode, ističe Anela.

BS spanga je zaista inovativan i moderan način pomoći svima onima kojima nokti na nogama i njihovo urastanje predstavlja bolan problem zbog kojeg ne mogu obavljati svoje svakodnevne privatne i poslovne obaveze.

Autor teksta: Anela Džerzović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE