Ella Tolić: Uspjeh je osjećaj, stanje uma, a ne titula!

0

Jako je važno imati ideju, odluku, odlučnost i zaista tu čaroliju vrijednu TO-DO liste.

Piše: Ella Tolić, kozmetičarka i vlasnica salona Elan

Ella Tolić rođena je u oktobru 89. godine u Travniku. Odrasla je u Livnu, a dio odrastanja provela je u Trogiru , a trenutno živi u Zenici. Po zanimaju je kozmetičarka i vlasnica salona Elan u Zenici.

Ovo je čarobno vrijeme za novu TO-DO listu. U koliko to niste učinili, sada je idealno vrijeme. Sumirajte proteklu godinu i ono što ste postigli, čemu ste se posvetili, koliko radili, koliko truda uložili i koliko zaista uspjeli. Idealno vrijeme za sumiranje i osnivanje novih ideja, novog puta, možda i još jednog pokušaja prema ostvarenju svoga cilja ali sada u boljem duhu i boljom strategijom. Sve ovo savjetuje Ella, koja je unatoč pandemiji u 2021 godini otvorila potpuno nov salon za uljepšavanje. Motivacioni govor svakako uvijek dobro dođe, a jedan takav pripremila je Ela.

Svake godine pa i ove u mom novom fancy rokovniku koji sa puno ljubavi biram, pišem čarobne riječi svojih uspjeha koje planiram već na kraju godine precrtati kao uspješno obavljen cilj. U tome i jeste čarolija, na kraju zaista vidite koliko ste toga ostvarili.

Kroz proteklu godinu zaista ponosno mogu da gledam na svaki svoj cilj i uspjeh. Moj čarobni spis radio je više nego inače, vjerovatno jer sam se i ja uskladila sa svojim željama. Apsolutni je apsurd željeti jedno a ne ponašati se u skladu sa time.

Ja sam svoje misli pretvorila u odluke, odluke su zahtijevale akciju, a akcija je jednostavan matematički zadatak koji uvijek daje odličan rezultat. Nakon 5 godina rada, educiranja, predanosti i ljubavi prema estetici, ljepoti i zdravlju, odluka da pokrenem vlastiti posao na svoj način u svome duhu pokazao se kao pravi korak.  Pandemija i sav nered koji se dešavao oko nas, nije promijenio tok mojih odluka i ideja.

Tako je u Martu 2021 godine, korak po korak nastala oaza ljepote, njege i relaksacije.

Početak te godine, restauracija prostora, pravljenje plana, kreativnih ideja, uređenje i kreiranje prostora. Mnogo ispunjenih papira sa napomenama, mnogo ideja, nacrta i prekriženih stavki. Plan je prvi korak u ostvarenju ideje. Planom kreiramo korake koji nas jasno vode do toga šta trebamo napraviti da bi dobili zamišljeno. Konstantan pritisak medija, situacije oko sebe i ljudi koji su mi govorili da pokretanjem posla u srcu pandemije nije baš dobra ideja, stavljala sam u stranu. A moj posao je bio da vjerujem u sebe u svoj rad i svoj plan. Željela sam da nastavim, nikako da stanem. Povlačenje nije moj karakter. Pomislila bih često da li je pandemija još jedan razlog ili opravdanje ljudima zašto su stali na svome putu. Ja nisam bila jedna od njih. Želja za napredovanjem dovela je moje stanje uma u stanje mira.

Novo otvorena oaza mira pod nazivom ELAN

Dobila je najbolje ocjene klijenata. Ugodan ambijent, moderna oprema, profesionalne usluge i preparati samo su neke od ponuda koje možete pronaći. Njeno iskusno osoblje posjeduje kozmetičare koji se mogu pohvaliti sa preko 18 godina iskustva na polju kozmetologije.

U službi dobrog i njegovanog izgleda studio ELAN u ponudi ima:

 • tretmani za njegu lica i tijela,
 • manikir,
 • pedikir classic,
 • parafinski tretmani,
 • spa i relax tretmani (masaže, reflexoterapija, lifting lica, spa pedikura, masaže vuklanskim kamenjem, piling i scrub tijela),
 • medicinski tretmani (medicinski pedikir, problematika kože stopala i noktiju),
 • tretmani lica (čišćenje, osvježavanje, njegovanje i liječenje),
 • uređivanje i nadogradnja noktiju,
 • nadogradnja trepavica,
 • korekcija obrva,
 • permanent (trajna šminka obrva i usana),
 • japansko iscrtavanje i mnogi drugi.

ELAN posjeduje i aparaturu koja je jedinstveni hit u svijetu kozmetologije za poboljšavanje zdravlja i njege lica uz izgradnju novih kolagenskih vlakana. Prostor ELANA raspoređen na 50m2 nudi i tri odvojene prostorije što daje potpuni osjećaj diskrecije i relaxacije. Život je zaista izazov, putovanje do novih vrata u našem životu je odlična i privilegija da živite život ispunjen postignućima. Biti ponosan na sebe je izvanredan osjećaj.

Posjetite nas na adresi Reisa Čauševića br 3, Zenica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here