Uspješna i ambiciozna dr. Ristanović izgradila je zavidan put koja vam pomaže da postanete ljepša verzija sebe.

0
2033

Dr. Ristanović krasi naslovnicu proljetnog izdanje časopisa BeautiFUL, pa smo se odlučili prenijeti divan razgovor koji smo imali sa doktoricom. Slažemo se da niti jedan početak nije lagan, ali sa trudom i voljom sve je moguće, što vam može potvrditi uspjeh dr. Ristanović. Donosimo vam priču i o ljubavi žene prema svom tijelu i svojoj ljepoti, koju svaka žena ima u sebi, samo je nekada potrebno istaknuti je, a za to pomoći će vam doktorica.

Biografija: Dr. Marija Ristanović, rođena u Loznici. Srednju medicinsku školu završila u Šapcu, studije medicine u Kragujevcu. Doktor estetske i antiaging medicine. Estetski centar “Dermamedic” d.o.o. Bijeljina, Atinska 6. Poslovnica u Istočnom Sarajevu Hilandarska 38/1, ZU “DR Marija” za njegu i rehabilitaciju u Bijeljini, Atinska 6.

BeautiFUL:  Recite nam ko je dr. Marija Ristanović?

Ristanović: Kako se svako od nas samoaktualizuje uz više različitih identiteta, tako sam ja prvenstveno ljekar kome su visoka odgovornost, posvećenost pacijentu i želja da mu pomognem da postane najljepša verzija sebe na prvom mjestu u profesionalnom pristupu. Također, ja sam kćerka, sestra, prijateljica, koleginica – i u svakoj od tih životnih uloga podjednako uživam svjesna činjenice da su pružanje i primanje ljubavi, pažnje, vremena i energije nešto na čemu se požrtvovano i predano radi, kako bi se odnosi njegovali na najbolji mogući način. Upravo to saznanje doprinosi trajanju, kvalitetu i punoći života.

BeautiFUL:  Kako je krenuo vaš poslovni put?

Ristanović: Na početku karijere, opredijelila sam se za porodičnu medicinu priželjkujući specijalizaciju iz interne medicine. Međutim, život je imao drugačije planove za mene. Ponekad nešto ne dobijete da biste s tim “gubitkom” zapravo otišli u smjeru u kome i treba da krenete. Osluškujući intuiciju i prateći svoje unutrašnje JA, privukle su me estetska i antiaging medicina budući da i sama pridajem veliki značaj unapređenju izgleda, očuvanju zdravlja i vitalnosti. Svaki moj naredni korak u razvijanju sposobnosti, vještina, sticanja znanja i iskustva u okviru grane medicine koja se iz godine u godinu sve više pozitivno odražava na naš životni stil, odnosio se na moje apsolutno fokusiranje i potrebu da sopstveni profesionalni put gradim upravo u tom pravcu.

 

BeautiFUL:  Da li je taj put bio trnovit?

Ristanović: Kada izlazite iz zone komfora u kojoj vam je udobno kao što sam se ja osjećala radeći kao porodični ljekar, sasvim je sigurno da ćete u jednom trenutku prilazeći zoni rizika uz nedovoljno poznavanje oblasti koja vas je zainteresovala, primijetiti da vam je potrebna jaka vjera u sebe, podrška dragih ljudi i odanih kolega, veliko zalaganje, svakodnevno odricanje, neprekidno učenje, izuzetan lični angažman i entuzijazam – samo tako se može savladati sumnja u vlastite potencijale i uspješno kretati pravim putem, ma koliko on bio “trnovit”.

 

BeautiFUL:  Da li uspijevate da ispratite sve trendove?

Ristanović: Kada je riječ o minimalno invazivnim tretmanima kojima se uklanjaju različite nepravilnosti na licu i tijelu poput mezoterapije, hemijskih pilinga, hijaluronskih filera, neuromodulatora, mezoniti i PRP terapije, danas se možete osloboditi neželjenih estetskih pojava koje vam smetaju na bezbolan, siguran i komforan način uz certifikovanog ljekara koji se permanentno usavršava u zemlji, regionu i inostranstvu. Jedino tako se mogu ispratiti svjetske inovacije na polju nehirurškog podmlađivanja, a to su kongresi, seminari, stručna predavanja, radionice i kontinuirana saradnja sa kolegama. Učešćem na prestižnim naučnim skupovima u Monaku, Francuskoj, Španiji, Italiji, Poljskoj, Turskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj i Srbiji, i te kako uspijevam da držim korak sa najnovijim dešavanjima na globalnoj sceni i tako svojim pacijentima učinim dostupnim sve ono što sebi mogu priuštiti najveće holivudske zvijezde koje drže do mladolikog izgleda i atraktivne pojavnosti.

 

BeautiFUL:  Da li smatrate da naše žene prate beauty trendove?

Ristanović: Naše žene su u velikoj mjeri potpuno otvorene i edukovane za estetske procedure kojima će osvježiti svoje lice, korigovati određenu asimetriju, ukloniti tragove umora i nedostatka sna, riješiti posljedice fotostarenja, pada tonusa i vidljivog odsustva volumena. Pohvalno je što se osim licem, vratom i dekolteom, aktivno bave i njegom tijela, naročito kada je u pitanju oblikovanje figure uz lipolizu, limfnu drenažu i tretiranje celulita i strija. U okviru obavezne konsultacije i zajedničkog uočavanja problema ili stanja, kreiramo individualni plan za medicinske estetske poduhvate, ali i kozmetološke tretmane koji su veoma važni u održavanju postignutih rezultata. Dok su pripadnice ljepšeg pola koje pripadaju mlađoj populaciji zainteresovane za volumenizaciju i konturisanje usana hijaluronskim filerima, kao i sve popularniji CAT EYES uz COG niti, žene u zrelim godinama se odlučuju za naglašavanje jagodica, podizanje donje i srednje trećine – nehirurški lifting mezonitima, popunjavanje nazolabijalnih i marionetskih bora, ispravljanje finih linija na čelu, oko očiju i između obrva primjenom neuromodulatora, dubinsku biorevitalizaciju, PRP metodu i hemijske pilinge za ublažavanje hiperpigmentacija i melazme.

 

BeautiFUL:  Da li žene posvećuju dovoljno vremena za održavanje izgleda?

Ristanović: Osviještena žena koja brine o svom zdravlju i njeguje unutrašnje biće, vodit će računa i o fizičkom izgledu budući da je on nerijetko spoljašnja prezentacija onoga kako se osjećamo i na koji način gradimo sliku o sebi. Priznat ćete, da biste se ostvarili na poslovnom i privatnom planu dok balansirate između onoga šta vi zaista želite i šta okruženje očekuje od vas, to nije nimalo lako, ali nije ni nemoguće. Samo zadovoljna, ispunjena i sretna žena je lijepa, a to treba prvenstveno da postane sebi. Upravo je to izvor motivacije za poboljšanje izgleda i kvaliteta života uopšte.

 

BeautiFUL:  Da li smatrate da se može pretjerati sa količinom hijaluronskih filera?

Ristanović: Sve što je pretjerano, prestaje da bude lijepo. Nažalost, očevici smo negativnih primera koji dominiraju društvenim mrežama i mladim osobama koje tek treba da formiraju kritičko mišljenje šalju prilično lošu poruku. Umjesto da se držimo originalnog i autentičnog izgleda, pretjeranim količinama hijaluronskih filera i drugih preparata, sve više se udaljavamo od sebe približavajući se drugima da bismo bili prihvaćeni dok slijepo pratimo trendove. Uloga doktora koji se bavi podmlađivanjem ogleda se i u adekvatnom usmjeravanju pacijenta čiji su zahtjevi ponekad nerealni ili se kose sa estetskim vrijednostima samog terapeuta. Kvalitetnom komunikacijom koja je zasnovana na povjerenju, iskrenosti i otvorenosti, može se pronaći najbolje moguće rješenje koje će opravdati stav da je prirodan izgled konstanta, dok se trendovi neprekidno mijenjaju.

BeautiFUL:  Koje usluge nudite u svom centru?

Ristanović: Zadovoljstvo nam je što iz godine u godinu širimo asortiman usluga za njegu lica i tijela kako bismo pacijentima omogućili vrhunski pristup kada je riječ o sveobuhvatnoj brizi o ljepoti i zdravlju, počev od nutricionizma, kozmoloških tretmana, laserske epilacije, medicinskih procedura za nehirurško podmlađivanje, ali i mezoterapije bola. Što se tiče dodatnih aktivnosti, možemo se pohvaliti da smo do sada edukovali na stotine doktora i kozmetičara za primjenu medicinskih, odnosno kozmetoloških postupaka, a važno je naglasiti da smo i zvanični distributeri za NEAUVIA hijaluronske filere, renomirani brend koji je trenutno vodeći lider na tržištu.

 

BeautiFUL:  Za koje tretmane se žene najčešće odlučuju i koji je vama omiljeni?

Ristanović: U zavisnosti od stanja i potreba kože, promjena nastalih uslijed ubrzanog životnog ritma, nezdravih navika, genetske predispozicije, spoljašnjih utjecaja poput zagađenja i štetnog sunčevog zračenja, žene se opredjeljuju za osvježenje tena uz mezoterapiju, posvjetljenje kože zahvaljujući hemijskim pilinzima, podizanje srednjeg masiva lica koji sa godinama rapidno pada hijaluronskim filerima ili mezonitima, popunjavanje usana, pušačkih, marionetskih i nazolabijalnih bora filerima i korekciju mimičkih bora na čelu, oko očiju i između obrva primjenom neuromodulatora. Smatram da je kombinacija različitih tretmana najbolja opcija za harmonizaciju lica i održavanje kvaliteta kože na duži vremenski period.

 

BeautiFUL:  Da li imamo neke noviteti u beauty svijetu?

Ristanović: Iako je pandemija odložila održavanje naučnih skupova, kongresa i seminara koji su izvorište novih saznanja i dostignuća u beauty industriji, zahvaljujući online platformama na kojima se veoma često mogu pratiti vebinari iz struke sa kliničkim studijama, istraživanjima i inovativnim aspektima, ostajemo svakako u toku sa novitetima u sferi neinvazivnog podmlađivanja i u prilici smo da ih primjenjujemo u svakodnevnoj medicinskoj praksi, te našim pacijentima pružimo njegu po svjetskim standardima.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here