HomeLifestyleVaša kosa je vaša kruna – izreka kojom se Elvira vodi u...

Vaša kosa je vaša kruna – izreka kojom se Elvira vodi u svom radu

Dobra frizerka je ženama poput jako dobrog prijatelja, a nakon druženja s njom uvijek odlaze zadovoljne.

Piše: Elvira Skorupan, frizer i edukator za brend Montibello

Elvira Skorupan je frizerska sa 26 godina radnog iskustva. Od 2019 godine je zvanično tehničar za brend Montibello, te je vlasnica salona V&N Beauty u Mostaru. 

Žene znaju što znači imati dobru frizerku, osobu u čije ruke se prepuštaju s punim povjerenjem jer dobro znaju da ona zna kako ih treba ošišati ili im obojiti kosu. Dobroj frizerki bez bojazni će povjeriti i ideju o promjeni frizure, jer znaju da ona zna je li ta zamisao provediva i kako bi mogla izgledati na njihovoj glavi. Dobra frizerka je ženama poput jako dobrog prijatelja, a nakon druženja s njom uvijek odlaze zadovoljne. Frizerka sa dugogodišnjim iskustvom kolorisanja kose, smjela, spremna na sve moguće izazove. U njenom salonu možete isprobati sve vrste kolorizacije, dnevnih i svečanih frizura, s posebnim naglaskom na tretmane njege kose, na koje su izuzetno ponosni, jer kako Elvira naglašava, Vaša kosa je vaša kruna, zato je i tretirajte kraljevski. 

Započela sam karijeru kao muški frizer, no samostalno sam se educirala i usavršavala kako bih postala izvrsni kolorista. Godine iskustva naravno pokazuju da je u pitanju dosta rada i truda kako bi se došlo do vrhunskih rezultata i vjernih klijenata. Za mene godine predstavljaju samo dodatnu nadogradnju u svom iskustvu kombinovanja tonova boja i kolorisanja. Uživam u izazovima koje ova profesija donosi ali najviše u osmijehu zadovoljne klijentice po završetku tretmana.

Nerijetko mi se pripisuje titula specijaliste za plavuše. Činjenica je da nas plavuše vole, a ja zaista uživam poigravajući se sa blond nijansama.Tehnike kojima radim i trendovi koje pratim, zaslužne su možda za tu laskavu titulu. 

Vremenom neke opcije bojenja kose zastarjevaju a zamjenjuju ih naprednije

Jedna od njih je i Air touch tehnika. To je tehnika nježnog bojenja kose uz pomoć fena za kosu, koja vizuelno dodaje volumen i gustinu kose. Postiže se glatki prelaz boje u korijenu, koji omogućava rijeđe farbanje, što je veoma važno u vremenu u kojem živimo kada svi pokušavaju minimizirati lične kontakte.

Balayage je već neko vrijeme trend, mada se često pogrešno interpretira da je balayage uglavnom za blond nijanse. Balayage je međutim tehnika oslikavanja kose sa blagim prelazima, na korijenu od tamnije nijanse, prema vrhovima svjetlije nijanse. Ova tehnika je odličan način da u kosu uneste živost i razbijete monotoniju prirodne boje. Zbog načina bojenja i finalnog rezultata, dopušta da vaša prirodna boja izraste bez oštre linije izrasta. Klasične pramenove je potrebno ponoviti svakih 3 ili 4 mjeseca, dok balayage ponavljamo svakih 6 do 8 mjeseci.

BeautiFUL: Zašto baš Montibello?

Elvira: Privatno sam osoba koja izuzetno voli prirodu, u njoj nalazim inspiraciju i energiju kako privatno, tako i poslovno. Koristeći u svom radu različite brendove, MONTIBELLO-ove kolekcije su se pokazale kao pun pogodak za mene. Boje na prirodnoj bazi,obogaćene prirodnim uljima, bez parabena i ostalih štetnih materija, proizvodi za njegu kose, tretmani. Jednostavno, proizvodi koji su u skladu s prirodom. Od 2019 godine sam postala tehničar profesionalnog brenda MONTIBELLO. Svoje znanje nastojim prenijeti svim kolegicama koje žele da se usavršavaju, jer ovaj poziv je takav. Konstanto morate ulagati u sebe, salon, opremu kako biste pružili najbolju moguću uslugu svojim klijentima. Edukovanje nije trošak, to je investicija u vaš rad, vaš kvalitet i vaš brend. Ljubav prema ovom poslu sam prenijela i na svoje dvije kćerke, koje već rade dodatne usluge u salonu.

BeautiFUL: Koji tretman preporučujete u zimskom periodu?

Elvira: Kosu treba njegovati kroz cijelu godinu, samo njegovana i zdrava kosa je lijepa kosa. Zimski period je specifičan, kiša, snijeg, hladnoća vani i suhi zrak u zatvorenim prostorima, sve to utječe na kosu i na postojanost frizure. Najveći problem imaju dame sa ravnom kosom. Tu definitivno kao idealno rješenje nastupa keratinsko ravnanje kose. MONTIBELLO Morphosse je profesionalni tretman ravnanja kose keratinom, bez formaldehida i bez amonijaka. Pogodan je za sve tipove kose, bilo da se radi o prirodnoj ili farbanoj. Kao rezultat imate dugotrajno ravnu i glatku kosu. Ovaj tretman obnavlja, hrani i njeguje kosu, daje kosi mekoću, sjaj i prirodan izgled. Rezultat ravnanja je garantovano do 3 mjeseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE