HomeInspirativne pričeVrijeme je da zaboravite na umoran, beživotan izgled kože koji prate bore...

Vrijeme je da zaboravite na umoran, beživotan izgled kože koji prate bore i progresivno starenje kože!

Danas pričamo o mezoterapiji i hijaluronskim filerima i njihovom značaju kao i o novim proizvodima na tržištu koji predstavljaju novi zlatni standard kada je estetska medicina u pitanju.

Dr. Jelena Krčum, doktor stomatologije, rođena je u Mostaru 29.01.1989 godine. Srednju Medicinsku školu završila je u Banja Luci. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa 24 godine, nakon toga par godina se bavila isključivo estetskom stomatologijom u privatnim i državnim (Zavod za Stomatologiju) ustanovama. Certifikovani estetski injektor postala je na nagovor svojih najbližih kolega koji su procijenili da ima oštro oko i vješte ruke upravo za polje estetske medicine koja je nastala kao odgovor na potrebe savremenog čovjeka. 

Od tog dana pa sve do danas važan segment njenog posla je stalno usavršavanje, edukacije, svjetski kongresi koji diktiraju standarde u samoj estetskoj medicini. 

Upoznavanje sa svjetskim stručnjacima, razgovori i razmjena iskustava u različitim oblastima njenog posla čine je bogatijom znanjem, iskustvom i potvrdom da u njenom poslu nudi samo najbolje. Sve to zahtijeva mnogo truda, vremena i posvećenosti ali i njeni zadovoljni pacijenti su konstantna inspiracija i najveća motivacija da bude još bolja. 

Gdje nestaju bore i celulit svih slavnih ličnosti i žena koje žele zadržati svoju ljepotu? Odgovor je – brišu ih mezoterapijom, brzom i učinkovitom metodom koja je sve više popularna. Odgovore na pitanje o mezoterapiji i koktelima koji se koriste za ovaj tretman, govori nam dr. Krčum. 

Šta je tačno mezoterapija?

Mezoterapija je veoma popularan, savremen tretman u estetskoj medicini koji metodom ubrizgavanja mezoterapijskih koktela u srednji sloj kože dubinski hidrira i daje kožu sve neophodne sastojke koji je čine sjajnom i blistavom. Najefikasnije poboljšava strukturu kože koja je tokom godina izgubila tonus i postala dehidrirana, postiže se bolja hidratacija, a proces starenja se značajno usporava. Efekti mezoterapije su brzo vidljivi, a rezultat je svježiji, mlađi izgled i umanjene bore.

Koliko je efikasna mezoterapija?

Mezoterapija je izuzetno efikasan tretman u cilju poboljšanja kvaliteta kože, obzirom da je u potpunosti prilagođena zahtjevima pacijenta. Tome u prolog govore rezultati koji se mogu vidjeti već nekoliko dana nakon tretmana, a pun efekat se može vidjeti nakon mjesec dana kada stimulacijom kolagena koža postaje hidrirana, podmlađena, elastičnija, a bore manje vidljive.

Koliko puta treba ponoviti tretman mezoterapijom?

Za dugoročan efekat potrebno je ponoviti od 3-5 tretmana na 3 do 4 nedjelje, što naravno zavisi od trenutnog stanja, starosti i tipa kože. Za održavanje postignutih rezultata proceduru je potrebno ponoviti jednom na tri mjeseca.

Kako izgleda tretman mezoterapije?

Jako je važno da se pre početka samog tretmana uradi pregled kako bi ljekar procjeni trenutno stanje kože i na osnovu toga odredio kombinaciju mezokoktela koji će se koristiti tokom tretmana. Kada se tačno odrede mezoterapijski kokteli, može da se počne sa tretmanom. Slijedi detaljno čišćenje lica, vrata i dekoltea kao priprema, a zatim se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme kako bi mezoterapija bila bezbolna. Zatim se mezokokteli ubrizgavaju u kožu veoma tankom iglicom, gdje se na mjestu uboda stvaraju mikrotraume na kožičime se stimuliše revitalizaciju kože i stvaranje kolagena i elestina.

Šta su mezoterapijski kokteli?

Mezoterapijski kokteli su kombinacija hijaluronske kiseline, različitih aminokiselina, minerala i vitamina koji nedostaju koži. Ubrizgavanjima adekvatnih mezoterapijskih koktela dajemo koži neophodne sastojke zahvaljujući kojima ona izgleda lijepo i zdravo. Ono što ja koristim u svojoj ljekarskoj praksi jesu mezoterapijski kokteli linije CYTOCARE renomirane francuske farmaceutske kuće REVITACARE. CYTOCARE mezoterapijski kokteli su višestruko nagrađivani na svim svjetskim kongresima estetske medicine – Monako, Pariz. Ova linija mezoterapijskih koktela je namijenjena različitim tipovima kože kao i starosnim dobima pacijenata. Formula je bogata hijaluronskom kiselinom, vitaminima i amino kiselinama, koje pomažu proces regeneracije i rejuvenacije kože.

Ono što nam također dolazi iz REVITACARE kompanije je i novi zlatni filer – REVITAFILL! Govorimo o filerima najnovije generacije koji osim hijalurona u sebi sadrže amino kiseline koje stimulišu proces regeneracije. Ovim filerima osim što se mogu popuniti bore, korigovati usne i jagodice, popraviti konture nosa itd., dakle osim što daju efekat volumenizacije i željeni estetski momenat imaju i drugo dejstvo, a to je stimulacija kože na obnavljanje. Tretman ovim filerima izvodi se jednom do dva puta godišnje u zavisnosti od stanja kože i potreba pacijenata. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE