Vrijeme je da zasijate! Svi izgledaju bolje s malo sjaja na koži, poput filmskih zvijezda.

0
364

Vrijeme je da zasijate! Bilo da je suptilan ili blistav, u prahu ili u gelu, svi izgledaju bolje s malo sjaja na koži poput filmskih zvijezda.

Šta je highlighter?

Highlighter je svjetlucava puder ili krem ​​šminka koja treba imitirati efekte jako dobrog osvjetljenja na koži. Od njega jagodice i oči sjaje i koža blista. Nije bitan poput recimo korektora ili maskare, ali sličan je sjajnom nakitu, zabavan je, laskav dodatak vašem izgledu. Tradicionalno, highlighter je puder, ali uz nove, jednostavne gel formule nanošenje highlightera je olakšano budući da ih možete nanijeti prstima i na vaše lice donijeti barem malo sjaja filmskih reflektora.

Za šta se koristi highlighter?

Highlighter se može koristiti na sve načine, kao sjenilo, kako bi usnama dao sjaj, za ramena i dekolte, ali većinom se koristi za ova tri efekta:

Strobing:

Strobing je hrabri, svjetlucavi highlighter koji se nanosi po vrhovima jagodičnih kostiju ili na kapke i koji treba primijetiti – često je rezervisan za noćni look.

Sjajna koža:

Suprotnost strobingu, korištenje highlightera na prirodan način. Nanošena laganom rukom, highlighter oponaša blistav, seksi izgled dewy, sjajne kože. Nemojte ga nanositi na cijelo lice, samo na obraze, sljepoočnice i možda duž nosa. Uvijek ga dobro izblendajte prstima ili spužvicom za šminkanje! Efekat bi trebao biti prirodan i suptilan.

Suptilan sjaj:

Postoji nekoliko malih dijelova na licu koji izgledaju nevjerovatno s malo suptilnog sjaja. Unutrašnji ugao oka. Kupidov luk na usnama. Ispod vaših obrva. Prekrasan odsjaj highlighera na bilo kojem od ovih mjesta donijet će čaroban efekat u cijeli vaš izgled.

Kada nanositi highlighter?

Zamišljajte highlighter kao malo dijamantske prašine koju bacite na sebe prije no što izađete kroz vrata – glamurozan, završni detalj vašeg make up looka. To bi trebao biti zadnji proizvod koji ste stavili – preko podloge, korektora, bronzera ili bb kreme, a ne ispod.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here