HomeLjepotaVoljeti sebe znači brinuti se o svojoj kosi - Đurđica Kotur, frizer...

Voljeti sebe znači brinuti se o svojoj kosi – Đurđica Kotur, frizer – majstor

Da bi blistala, kosa mora biti zdrava i jaka. Pure Reconstruct tretman stvoren je za obnovu kose sa keratinom.

Piše: Đurđica Kotur, frizer – majstor

Ne postoji „najbolje vrijeme“ za njegu kose. Kosa je sa nama 345 dana u godini i konstantno trebamo da je njegujemo. Svako godišnje doba sa sobom nosi neke faktore koji mogu da naštete kosi, ali zato savjetima Đurđice možete da već od danas krenete novim putem ka održavanju i njezi kose u bilo koje doba godine. Naglasak je stavila na lijepe i sunčane nadolazeće dane. Nekada samo lijeni da je stiliziramo, ali ne smijemo dopustiti svojoj lijenosti da zbog toga ne izgleda kako zaslužuje.

Dolazi nam lijepo vrijeme i raste naša hedonistička potreba za uživanjem na suncu na  kafi sa drugaricom ili odlaskom na lijepe sunčane plaže. Prije nego se prepustite, želim da se podsjetimo da se svaki „ćeif plaća“. Ako ne pazimo dovoljno, rizikujemo da naša kosa postane suha i lomljiva, jer može izgubiti proteine i lipide uslijed lošeg utjecaja UV zračenja. Na našu sreću, postoji jednostavan način da izlaganje suncu, morskoj vodi, hloru i znojenju ne ostavi posljedice na ljepoti i sjaju kose.

Voljeti sebe znači brinuti o sebi. Kao što pripremamo tijelo za odlazak na odmor, pazimo na ishranu, treniramo, njegujemo kožu, tako i naša kosa treba kvalitetnu pripremu.

Prvi korak za neodoljivu kosu tokom proljetnih/ljetnih mjeseci je priprema i prevencija za sve one loše strane sunca. Da bi blistala, kosa mora biti zdrava i jaka. PURE RECONSTRUCT je tretman za obnovu kose sa keratinom. Njegova formula sa efektom filera podstiče intenzivnu rekonstrukciju vlakna dlake dajući snagu, jačinu i punoću kosi.

Znamo da su šeširi i marame najbolji prijatelj kosi tokom izlaganja sunčevim zracima, ali  ako ne želite skrivati svoju lepršavu kosu, PURA COSMETICA vam daje mogućnost potpune zaštite od UV zračenja.

PURE LIFE hranljivi tretman je zbog prirodnih sastojaka, biljnih ekstrakata, vitamina i oksidanata iz Goji bobica i Amla ulja, pravi “eliksir mladosti” za vašu kosu. PURE LIFE nektar za rekonstrukciju i eliksir za sjaj dopunjuju tretman nakon šamponiranja i regeneracije maskom i zahvaljujući UV filterima štite kosu tokom izlaganja suncu, pružajući čarobno iskustvo nevjerovatno lagane i sjajne kose sa intezivnim orijentalnim mirisom.

Mnogi od nas na odmoru “ne izlaze” iz vode. Bilo da je to bazen ili more, našoj kosi to nimalo ne prija i potrebno je što prije isprati je slatkom tekućom vodom. Po povratku s odmora, kad napunimo baterije, vrijeme je da se naša kosa oporavi i uživa u tretmanima. Primarni proces je detoksikacija i oksigenizacija vlasišta I dlake. PURE DETOX i PURE CLARIFY proizvodima koji će otkloniti toksine, izbalansirati sebumske ravnoteže vlasišta i dlake, pripremajući ih tako da imaju dublju apsorpciju aktivnih sastojaka iz tretmana za njegu.

Samo jedan tretman PURE NUTRI LUMIA će zahvaljujući ekskluzivnoj formuli obogaćenoj kompleksom ekstrakata poput Abyssinia ulja pretvoriti suhu i beživotnu kosu u svilenu raskoš izvanrednog sjaja.

Nakon tretmana za rekonstrukciju i sjaj, šišanje i osvježavanje vrhova je preporučeno da bi kosa bila živahnija. Narednih 48h je potrebno da se stabilizuju i učvrste efekti tretmana pa se osvježavanje boje preporučuje dva dana nakon tretmana. Moj izbor je bez dileme PURE COLOR LIFE krema za bojenje bez amonijaka, rezorcinola i bez PPD-a sa pigmentnim kompleksom HghQ, obogaćena Amla uljem koje njeguje, daje sjaj, mekoću i elastičnost dok ekstrakt ruže Jericho ima sposobnost zadržavanja vode, dubinski hidratizirajući kosu. Stopostotno prekrivanje sijedih i visoki intenzitet boje, prijatnog mirisa. Ko voli? Svi vole!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE