HomeLjepotaZa one koji žele uredne, zaštićene nokte prirodnog izgleda - trajni lak

Za one koji žele uredne, zaštićene nokte prirodnog izgleda – trajni lak

       Trajni lak

Postoje više vrsta nadogradnje i uljepšavanja noktiju. Danas biramo trajni lak 🙂

Za portal BeautiFUL piše: Lejla Huseinović, master edukator akademije i brenda Luxkraft

 

 

  • Obzirom da sam u prethodnim tekstovima pisala o izboru kozmetičkog salona, te o stvarima na koje treba obratiti pažnju prilikom posjete istom, ostaje nam jedna lakša odluka. Odabrati tehniku rada i dizajna. Ukoliko ste odabrali dobrog majstora, time će Vam posao biti olakšan, jer će Vam svaki educirani teničar na osnovu pregleda Vaših prirodnih noktiju preporučiti koju tehniku bi bilo najbolje da izaberete.

 

  • Ja ću danas da pišem o trajnom laku. U odnosu na ostale tehnike rada I najmlađa relativno nova tehnika rada, koja je brzo osvojila žene širom svijeta.

Kome bih ja preporučila trajni lak?

Klijenticama koje ne nose duge nokte, klijenticama koje inače ne moraju ojačavati svoje prirodne nokte gelom ili akrilom, te vole često mjenjati boju laka, klijenticama koje ne stižu odvojiti vrijeme za nešto duže tehnike ojačavanja ili produživanja noktiju, klijenticama koje preferiraju prirodan izgled noktiju.

Trajni lak je upravo ono što mu i ime govori. Lak koji zapečen u uv/led lampi i ima duže trajanje od običnog laka.  Apliciran od strane educiranog tehničara na  pravilan način, trajni lak je nosiv od 15 do 21 dan. Naravno sama trajnost na noktima zavisi od mnoštva drugih faktora.

Ono sto ja preporučujem  svojim klijenticama kako bi održale zdravlje prirodnih noktiju, je da se sve korekcije bilo koje tehnike rade najdalje za 3 sedmice, zbog higijene noktiju i same starosti materijala na noktima, koji naravno  vremenom izrastajući zajedno sa noktom, mijenja i hemijski sastav. Moje mišljenje je da je optimalno vrijeme nošenja trajnog laka 2 sedmice, kako bi uvijek izgledali uredni, zdravi i njegovani.

Još jedna prednost ove metode je kratko vrijjeme nanošenja materijala, tretman je relativno  brz, ukoliko izaberete ovu tehniku, trajanje iste je cca 30-45 min. Još jedna prednost je mogućnost da sami skinete materijal kod svoje kuće ukoliko  Vam je baš potrebno, mada  je u svakom slučaju najbolje ipak to prepustiti stručnjaku.

Također trajni lak je cjenovno isplativiji od gela i akrila, te time i pristupačniji.

Trajni lak nema osobine gela i ne služi ojačavanju noktiju, već ima ulogu jačeg I trajnijeg laka za nokte koji se ne skida skidačem laka i koji traje duže.

Iako nema nikakvih ograničenja ko može ili ne može koristiti trajni lak, ja kao majstor ga ne bih preporučila  kao opciju na dugim prirodnim noktima, osim slučajeva  kod klijentica koje  imaju izrazito čvrste prirodne nokte koji ne pucaju pri rastu.

Ķraći, lijepo nalakirani nokti trajnim lakom zaista čine da Vaše ruke u svakom trenu izgledaju uredno i njegovano. Također, trajni lak štedi Vaše vrijeme koje ste do sada trošili na svakodnevno skidanje starog laka, te lakiranje i dugotrajno sušenje laka.

 

Nešto novije otkriće kod tehnike trajnog laka, a što se kod nas u Luxkraft-u pokazalo kao idealno rješenje u ovoj tehnici je rubber baza.

 

Rubber baza je samoravnajuća baza, koja “sluša” Vaše nokte, fleksibilna je i ne puca pri izrastanju prirodnog nokta, već ga prati. Ima čvrstoću gela pa u ovom slučaju nanošenja trajnog laka možete reći i da ste ojačali svoje prirodne nokte.

 

Ova baza se sama nivelira na nokatnoj ploči tražeći nepravilnosti i neravnine koje popunjava I pravi nokatnu ploču ravnom što uveliko pridodaje na estetskom izgedu a i trajnosti. Ova baza pravi nevjerovatno kvalitetnu vezu između nokta i boje i sa ovom bazom nema straha od odvajanja materijala čak i na najtanjim noktima.

 

Također rubber baze imamo u 5 prirodnih nijansi, za one koji žele samo uredne, zaštićene nokte   prirodnog izgleda.

 

Ovako ojačani prirodni nokti nažalost koštaju više od običnog tretmana trajnog laka, ali zaista opravdavaju  to kvalitetom i trajnošću te prirodnim izgledom i urednošću.

 

Obzirom da se trajni lak svaki put na korekciji skida skidačem (otapalo) trajnog laka, te da svaki put iznova nanosimo materijal na Vaš prirodni nokat, ja bih zaista preporučila  da to ne radite kod kuće, koliko god jednostavno izgledalo. Pokušajte zajedno sa Vašim  tehničarom održati i unaprijediti: zdravlje, kvalitet i čvrstoću Vaših  noktiju. Samo na taj način ćete dugoročno uživati u lijepim i njegovanim noktima.

U principu vrlo je teško bez pogleda na nokte i njihovo stanje , bilo kome preporučiti samo jednu od tehnika rada.

Tehnika rada noktiju na fotografiji je trajni lak. Prirodno, uredno, njegovano a nokti ispod zdravi i jaki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE