Za vaše omiljene ljetne šeme – Cafe Brazil

0

Odvojimo trenutak za započinjanje nove navike i osigurajmo vrijeme za sebe u svakom danu. Predlažemo vam da u odvojenom vremenu maksimizirate užitak uz šalicu aromatične Café Brazil i knjigu odabranu po vašem ukusu!

Razgovarajući prije par dana s prijateljicama uz kafu, u vrijeme naših redovnih okupljanja, shvatile smo da sve funkcioniramo po istom obrascu. Unaprijed rasprodamo sedmicu i zatrpamo se obavezama – planiramo vrijeme za posao, vrijeme za porodicu, za kuću, ljekare, finansije, automobil, školu… Jedino vrijeme koje niti jedna od nas nikada ne planira je VRIJEME ZA SEBE. 

Vrijeme odvojeno za sebe nekada je bilo dio čovjekove svakodnevnice, i ne samo da je dobro došlo, nego je i neophodno za naše normalno funkcioniranje. Za potpuni odmor i ponovno punjenje baterija trebamo 6 do 8 sati koliko (nadamo se) spavate svake noći. Ali našem su mozgu potrebni i mali periodi zastoja da bi se osvježio, posebno u situacijama stresa ili naprezanja. Baš kao i baterija u pametnom telefonu, većina nas treba povremenih 10 do 30 minuta svakog dana da se oslobodimo dubokih misli i odmorimo moždane ćelije. Pauze su nam potrebne i za fizički odmor. Ako radite, recimo, visoko-stresan posao koji zahtijeva puno ručnog rada, u potrebne su vam barem dvije pauze od 30 minuta dnevno ili ćete brzo pregorjeti.

Kakav tip pauze ćete odabrati, naravno, zavisi od vaših afiniteta, ali ako niste sigurni što će vam donijeti i zadovoljstvo i odmor, predlažemo šalicu Cafe Brazil pripremljenu po vašem ukusu i knjigu, ponovo odabranu po vašem ukusu. Lista dobrih knjiga je beskrajna, a predlažemo vam da vratite još jednu dobru naviku i učlanite se u najbližu biblioteku, jer time pored knjige – partnera u relaksaciji, dobivate i izvrstan savjet bibliotekara i mnoštvo dobrih naslova.

Stotine dobrih knjiga i samo jedna prava – Cafe Brazil!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here