Započnite dan smoothijem

0
344

Doručak se s razlogom naziva najvažnijim obrokom u danu. Zdrav i uravnotežen doručak budi vaše tijelo, daje energiju satima i postavlja temelje za ostatak vašeg dana. Srećom, uzimati sve hranjive sastojke koji su vam potrebni ujutro može biti brzo, lako i ukusno. Bez obzira imate li svo vrijeme svijeta ili pola sata da ustanete iz kreveta i izađete iz vašeg doma, evo pet razloga zbog kojih biste svoj dan trebali započeti s smoothiejem!

  1. Brzo je i ukusno

Za oko dvije minute možete napraviti smoothie i izaći iz kuće. Korištenje smrznutih sastojaka izvrstan je način za dobivanje gustih, hladnih i osvježavajućih smoothieja. Osim toga, smrznute sastojke lako je čuvati. Opskrbite se smrznutim organskim bobicama, višnjama i drugim voćem. Možete i zamrznuti male komadiće banane, zajedno sa špinatom, keljem i ostalim povrćem, tako da ćete pri ruci uvijek imati povrće bogato hranjivim sastojcima.

Kad budete spremni za doručak, dodajte svoje omiljene sastojke, prelijte ih nezaslađenim bademovim ili kokosovim mlijekom i miješajte oko 30 sekundi. Na čašu stavite poklopac, i iz kuće izađite sa jednostavnim i zdravim doručkom u ruci.

  1. Moć voća i povrća je nevjerovatna

Studije pokazuju da je jedenje 10 porcija voća i povrća dnevno povezano sa 24 posto smanjenim rizikom od srčanih bolesti, 33 posto smanjenim rizikom od moždanog udara, 28 posto smanjenim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, 13 posto smanjenim rizikom od ukupnog karcinoma, i 31 posto prevencijom prerane smrti. Možete lako konzumirati oko 5 porcija u smoothieju za doručak, tako da ste već na pola puta na početku dana!

 

  1. Kada dan započnete na pravi način, to utiče na ostatak dana

Kada započnete svoj dan zdravim doručkom, postavljate temelje za zdrave izbore hrane tokom čitavog dana. A kad se osjećate zadovoljno i nahranjeno svojim doručkom, daleko ste manje skloni posezati za nekvalitetnom i teško prerađenom hranom dok prolazite kroz vaš dan.

 

  1. Stvaranje uravnoteženih obroka lako je, čak i ako ne volite kuhati

Uravnoteženi obrok sadrži proteine, ugljikohidrate i masti. Jednostavnom kombinacijom kvalitetnog proteinskog praha, vašeg omiljenog voća i povrća (što je manje šećera, to bolje) i zdrave masti, poput kokosovog ulja, možete stvoriti uravnotežen obrok za manje vremena nego što je potrebno da skuhate jaje.

  1. Smoothie je izvrstan način za svakodnevno unošenje zdravih tvari

Često kupujemo sastojke koji su super zdravi, ali ponekad ne znamo što bismo s njima. Laneno sjeme za vlakna, kolagen za zdravlje i ljepotu zglobova, maca prah za ravnotežu hormona, spirulina kao antioksidans – ovo je samo nekoliko stvari koje možete dodati svakodnevnim smoothiejima za optimizaciju prehrane.

Postoji toliko nevjerojatnih sastojaka koje se bez napora mogu uklopiti u vaš dnevni smoothie. Zbog toga, samo naprijed, pripremite svoj smoothie! Niko nikada nije požalio što je započeo svoj dan s ukusnim, hranjivim doručkom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here