HomeLjepotaZašto farba na kosi ispada tamnija nego obično?

Zašto farba na kosi ispada tamnija nego obično?

Ofarbali ste se prvi put i obožavate boju. Vrijeme je za ponovno farbanje, koristite istu nijansu, ali ovaj put vaša kosa izgleda tamnije.

Glavni uzrok što kosa izgleda sve tamnije kako je stalno farbate je sama farba. Ustvari, većina napravi grešku farbanja cijele glave svaki idući put. Ne samo da to nije neophodno, već to i ne želite učiniti. 

Bez obzira da li imate plavu ili tamnu kosu, sredina kose i krajevi su obično porozniji od korijena i novoizrasle dlake, posebno ako su se prethodno farbali. Iz tog razloga jedan dio kose bolje i brže upija boju od drugih. 

Rješenje je jednostavno. Farbajte cijelu glavu samo ako se farbate prvi put, mijenjate boju ili svakih nekoliko mjeseci. To važi za svaku nijansu od crne, do plave i svega između. Farbajte samo korijene i novu kosu. 

Ako trebate ofarbati korijen, ali i osvježiti boju i dati kosi sjaj, uradite kombinaciju trajne boje na korijenu i polu-trajnog sjaja. 

Ako je vaša kosa već previše tamna, beživotna, suha ili pre-bilo šta, uvijek možete koristiti color primer za kosu. Tako je, primeri nisu samo za šminku. Oni prodiru u kutikulu dlake i uklanjaju višak nakupljene farbe. 

Tražite proizvode koji ne sadrže amonijak, izbjeljivač, peroksid, parabene, ftalate i gluten. Nježna formula pomoći će vam da vratite staru boju, da se osjećate zdravije i izgledate predivno. 

Uz malo truda i savjeta vaša kosa će uskoro dobiti svoj stari sjaj. Ne zaboravite koristiti adekvatni šampon i omekšivač!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE