HomeLjepotaZašto je njega noktiju važna?

Zašto je njega noktiju važna?

Zašto je njega noktiju važna?

Mislim da se svi možemo složiti da postoji nešto divno u tome da se odvojimo vrijeme za brigu o našim noktima. Bilo da uzmete sat ili dva i odete u salon u vašoj blizini, ili sami nalakirate svoje nokte u udobnosti svog doma, nešto o lijepo njegovanim noktima čini da se osjećamo dobro.

Nevjerovatnih 60% žena uređuje svoje nokte mjesečno, ali je li briga o noktima jako važna? Da li je to samo luksuz u kojem uživamo s vremena na vrijeme?

Pokazalo se da briga o noktima može pomoći u određivanju zdravlja vašeg tijela, te je bitno za zdravlje vaših ruku. Koristimo svoje ruke za gotovo sve, SVAKODNEVNO! Ako ne pokažete svojim noktima ljubav, to može uzrokovati gljivične ili bakterijske infekcije u naboru noktiju (koža oko vašeg nokta), što može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema. Vaši nokti služe kao indikatori za pothranjenost, bolesti bubrega, bolesti jetre i druge zdravstvene probleme.

U sklopu prvog  Sajma ljepote, kozmetike, zdravlja i wellnesa bit će održan i Masterclass za nail tehničare, koji će trajati dva dana. Predavačica je Lesja Karić, osnivačica  estetske akademije Atelier, idejni tvorac brenda Lux Kraft Professional by Lesja Karić, licencirana međunarodna instruktorica  i certifikovana međunarodna sutkinja.

U sklopu predavanja koje će trajati dva dana,  biće obrađene korisne i popularne teme za nail tehničare. Pored dva glavna predavanja Nove tehnike u modeliranju noktiju i Sve tehnike rada sa prirodnim noktima, bit će upriličeno i BONUS predavanje: Tajne uspjeha u salonskom biznisu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE