HomeLjepotaZašto neki stručnjaci smatraju da je „šokiranje kose“ tajna oživljavanja beživotne kose?

Zašto neki stručnjaci smatraju da je „šokiranje kose“ tajna oživljavanja beživotne kose?

Svaki put kad vaša kosa izgleda „meh“, vjerovatno vam nešto pokušava reći.

Naša tijela nas upozoravaju kad im treba odmora ili hidracije, pa tako i kosa, samo kroz izgled i volumen. Možda je vrijeme da promijenite rutinu. 

Nekoliko faktora koji mogu uzrokovati mrtvost kose su nepravilne tehnike njege kose, kao što je stalna upotreba vrućih uređaja, ishrana u kojoj nema nutrijenata, previše sunčeve svjetlosti i stiliziranje kose, stalno primjenjivanje hemijskih tretmana, elementi iz okoline (hladan i topao zrak) i previše proizvoda ili pogrešni proizvodi. 

„Šokiranje kose“ prema stilistici slavnih, Gina Riveni, uključuje promjenu rutine koja će stimulisati vaše tjeme i samim tim zdravi rast kose. Onda kad se vratite korištenju regularnih proizvoda, vaša će kosa biti spremna da iskoristi sve benefite. 

Odvojite vrijeme za dubinsko čišćenje 

Periodično mijenjanje šampona dat će vašoj kosi ‘boost’ uklanjajući sve nakupine koje bi mogle začepljivati folikulu i sprječavati rast dlake. Dajte svojoj kosi dubinsko čišćenje „clarifying“ šamponom i tako ćete „šokirati“ svoje tjeme. 

Uradite piling tjemena

Šokiranje dlake kroz piling tjemena pomoći će da ga ‘resetujete’ i uklonite neželjene stvari poput peruti. Piling uklanjanja mrtve ćelije kože, masnoću i perut i ključ je do zdravije i sjajnije kose, od korijena do vrhova. 

Isperite hladnom vodom

Hladna voda odličan je način da pomognete kutikulama dlake da se opuste, tako dajući svojoj kosi sjaja. Kad izlažemo kosu vrelini, tada se kutikula dlake može otvoriti što je idealno za ‘bijeg’ hidratacije i vlažnosti. Ispiranje hladnom vodom zatvorit će bilo koje hidratantne proizvode koje nanesete dok se kupate. 

Probajte s dubokim omekšivačima za kosu 

Još jedan način da šokirate kosu je da nanesete masku za kosu. Odličan način da uradite penetraciju dlake je da dopustite kosi da upije masku prije nego što počnete rutinu, jer će tako  upiti svu hidraciju i nutrijente koji su joj potrebni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE