HomeLjepotaKada početi koristiti anti-aging proizvode? 

Kada početi koristiti anti-aging proizvode? 

Iako su svi drugačiji, starenje kože obično podrazumijeva stvaranje linija i boja, gubitak elastičnost, grubu teksturu i diskoloraciju. Postoje proizvodi koji sadrže sastojke koji mogu usporiti znakove starenja.

Kako starimo, kolagen i elastin u koži nestaju, zbog čega koža postaje opuštenija i sklonija pojavi bora. Izlaganje UV zrakama i neke životne navike poput pušenja i konzumiranja alkohola, brže uništavaju kolagen. 

Osobe koje imaju stalne facijalne ekspresije, poput škiljenja ili mrgođenja, pa čak i smijanja, skloniji su pojavi linija oko očiju ili na licu. 

Anti-aging proizvodi mogu pomoći kod usporavanja i uljepšati izgled kože. 

Kada početi koristiti anti-age proizvode? 

Preporučuje se da odrasli svakodnevno nanose hidratantne kreme i kremu za zaštitu od sunca, dva bitna anti-age proizvoda. Također se preporučuje da se rutina njege kože i usporavanja procesa starenja uspostavi u 40-im i 50-im godinama. Međutim, čak i mnogo ranije možete početi koristiti proizvode koji će očuvati mladost i živost kože.

Neki stručnjaci preporučuju da se anti-age proizvodi počnu koristiti već u 20-im godinama. 

Međutim, to ne znači da se moraju koristiti izričito anti-wrinkle kreme. Postoje proizvodi koji u sebi sadrže mnoštvo aktivnih sastojaka koji koži daju punoću, sjaj i živost.

Nikada nije kasno da počnete hidratizirati kožu. Žene koje su u menopauzi primijetit će da se bore brže pojavljuju. Starije osobe mogu osjetiti probleme s kožom kao što su suha koža, svrab i starosne fleke. Svakodnevna primjena hidratantnih krema i anti-age proizvoda mogu pomoći kod umirivanja kože. 

Da li znate da se proces starenja kože može usporiti primjenom kvalitetne kozmetike i redovnom njegom? Revox Just Coenzyme Q10 serum za lice povećava ćelijsku energiju, pomaže u smanjenju bora, štiti kožu od slobodnih radikala i čini je čvršćom i elastičnijom.

SHOP: https://bit.ly/3somBI6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE