HomeLjepotaZdrave navike za lijepo lice, pročitajte koje su to!

Zdrave navike za lijepo lice, pročitajte koje su to!

 

Svi imamo kožu kakva nam je zapisana u genima. Ipak, svima nama je važno kakvo nam je lice, te želimo da nam je zdrava i lijepa koža. Postoje određeni koraci koje bismo trebali redovno preduzimati kako bi osigurali ljepotu svoje kože.

San

Dobre navike spavanja od velike su važnosti za vaše općenito zdravlje, kako ne biste bili pod većim utjecajem stresa i depresije, no kada je u pitanju koža – klasičnih sedam sati je neprocjenjivo. Ovako ćete izbjeći podbuhlo lice, otečene kapke i crne podočnjake.

SUNCE

Iako liječnici savjetuju izbjegavanje predugog izlaganja sunčevim zrakama, sunce nam je ipak vrlo potrebno zbog vitamina D. Bit ćete sigurni do 15 minuta provedenih na suncu bez zaštitnog faktora – na taj će način vaše tijelo sintetizirati vitamin D, koji je odgovoran za mnogo procesa u tijelu.

Sunčeva svjetlost pomaže protiv psorijaze, akni, ekcema i sličnim kožnih tegoba, no, važno je ne pretjerati sa sunčanjem. Ako želite i dalje ostati na suncu, nakon 15 minuta nanesite zaštitni faktor. U suprotnom povisujete svoj rizik od zloćudnog raka kože melanoma, ali i otvarate put borama, madežima i pjegicama.

Voda

Ispijanje između osam i 12 čaša vode svaki dan znači pomoć pri eliminaciji toksina iz tijela. Baš kao što voda izvana ispire našu kožu, ona ju hrani i iznutra. Dovoljan unos vode zaustavit će isušivanje kože.

Redovno čišćenje

Svaku večer prije spavanja obavezno skinite šminku i nečistoće mlijekom za čišćenje i tonikom. Mnoge žene rade grešku i preskaču tonik, međutim on je prijeko potreban. Dodatno će očistiti kožu, ukloniti višak mlijeka za čišćenje i zatvoriti pore, te tako onemogućiti stvaranje prištića.

Hidratacija

Nakon temeljitog čišćenja i zatvaranja pora, na lice obavezno nanesite hidratantnu kremu posebno namijenjenu svom tipu kože.

Ustanovljeno je, također, kako žene koje imaju dobro hidratiziranu kožu lica sporije razvijaju bore nego njihove vršnjakinje sa isušenom kožom lica. Ključ besprijekorne kože leži u vlazi koja je zaključana unutar kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE