Zlato: Šta ovaj plemeniti metal može učiniti za vaše tijelo?

0
338

Teško da nas neki dodatak krasi kao lijepi zlatni nakit. Bilo da se radi o bakinom nasljedstvu ili daru našeg muža za godišnjicu, nakit nam je vrlo važan i čini da i jednostavna odjeća izgleda bolje.

Međutim, ovaj vrijedan plemeniti metal može učiniti i više! Osim protuupalnog svojstva i njegovog detoksikacijskog i antioksidacijskog učinka, koristi se i za liječenje reume.

Najnoviji tretman donosi nam najbolja svojstva zlata u jednostavnom kozmetičkom tretmanu i trebao bi pomoći učinak pomlađivanja kao i oslobađanje od akni.

Sa zlatom protiv akni – šta je Sebacia?

Veliki broj ljudi pati zbog ružnih bubuljica i crvenila na licu, koje često traju i izbijaju u najnepovoljnijim vremenima. Tretmana protiv ovog dermatološkom problemu ima i previše. Osim dermatoloških prizvoda postoje i brojni kozmetički saloni koji pokušavaju pomoći sa ovim problemom. Čak i domaće kreme, proizvodi za kućnu njegu obećavaju poboljšanje. Ali ponekad se čini da ništa ne pomaže.

Takozvana metoda Sebacia sada djeluje direktno protiv izvora koji uzrokuju akne i obećava tako značajno poboljšanje izgleda kože – i to zlatom! Ovaj tretman se bori protiv:

  • prekomjerne proizvodnje sebuma,
  • začepljenih pora
  • kao i širenja bakterija

Metoda je naročito prikladna za umjerene do teške akne i savršenu alternativu terapiji lijekovima, tvrde doktori.

Kako djeluje tretman?

U tretmanu, zlatne mikročestice se nanose na kožu i masiraju, zatim zagrijavaju dermatološkim laserom. To dovodi do promjene lojnih žlijezda i pora. Tretman koji obećava poboljšanje i obično se ponavlja tri puta, potpuno je bezbolan. Rezultat – vidljivo poboljšanje stanja akni i mnogo čišća, ravnomjernija koža – očekuje se nakon dva do tri mjeseca.

beautiful.ba

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here