Zorana Backović i Nađa Zečević, vlasnice brenda Zosandals: Koje sandale su “must have” ovo ljeto?

0

Modni trendovi se mijenjaju, a ženska obuća je dio outfita koji bi trebao biti u isto vrijeme udoban, nosiv, moderan. Istražili smo za Vas koje sandale su “must have” ovo ljeto.

Ne postoji ništa poput osjećaja tople sunčeve svjetlosti na koži, a sandale su savršen izbor za osvježavajuće ljetne dane. Izrađene od visokokvalitetne kože, sandale kombiniraju vrhunsku izdržljivost s elegantnim dizajnom. Uživate li  u udobnosti i stilu isprobajte Zosandals, a u nastavku čitajte intervju sa njihovim tvorcima.

Predstavite nam se i recite ko se krije iza brenda Zosandals

Mi smo dve sestre, Zorana Backovic i Nadja Zecevic iz Vrbasa. Zorana je advokat, a ja se bavim marketingom, pa iako nismo školovane za dizajn i obućarstvo, počele smo Zo priču iz lične potrebe za najjednostavnijim, klasičnim i kvalitetnim sandalama koje možemo nositi celo leto, u svakoj prilici, uz svaki outfit. Iako su sandale vrlo minimalističke trebalo nam je oko 3 godine da dođemo do dizajna, vrste kože i veštih obućara koji bi napravili sandalu kakvu smo zamislile.

Kako ste dosli na ideju da pravite sandale?

Kada se pokazalo da su sandale koje smo napravile za sebe vrlo popularne, nosive i da ih na tržištu nema, rešile smo da se upustimo u ‘avanturu’ i pretvorimo ljubav ka dobroj modi u biznis. Trajemo već pet godina, i dalje radimo sa istom strašću i ljubavlju. 

Odakle crpite inspiraciju za dizajn?

Prvobitno smo napravili 3 osnovna modela, klasična u dizajnu i boji kože. Osluškivajući tržište, proširili smo kolekciju na papuče, zanimljivije i trendi modele, kao i ponudu boje kože. Sada se sandale i papuče mogu naručiti u 4 boje kože: crnoj, beloj, konjak i kesten.

Koji su noviteti u trendovima ženskih sandala?

Ono što je novo je da su jednostavne i ravne sandale zamenile štikle. Sada se možete doterati, izaći u grad i uz najlepše odelo, jeans  ili šik haljinu obući ravnu obuću. Moda sve više postaje ‘casual’, akcenat je na kvalitetu i klasici, više nego na trenutnim trendovima koje diktira brza moda. Keep it simple!

Da li je teško doći do prirodnih materijala poput kože od koje izrađujete sandale?

Iskreno, jeste. Trebalo nam je vremena da nađemo snabdevače kojima verujemo, lično smo birale svaki komad kože i testirale ga. Danas uvozimo najkvalitetniju klasu kože iz Toskane, koja je bojena prirodnim putem, bez upotrebe hroma i štetnih materija na šta smo vrlo ponosne.

Jeste li zadovoljni utiscima klijentica?

Jako! I to nam je najvažnija smernica i motivacija. Cure nam šalju pozitivne komentare, kupuju po drugi, treći par i preporučuju Zo svojim drugaricama. U poslu, nema ništa lepšeg i jačeg od toga.. ili videti na ulici nekog ko ih zadovoljno nosi. 

Kako biste opisali stil sandala koje radite i da li se uklapaju u svaki outfit?

Zo sandale su jednostavne, vanvremenske i dugovečne. Stil možemo opisati kao edgy minimal. Slažu se uz apsolutno sve, ali najbolje bi bilo da to sami proverite.

Šta vas motiviše da idete dalje i razvijate svoj brend?

Ljudi. Ljubav. Ljeto. 

Koji su Vam planovi za budućnost?

Voleli bismo da uđemo na neka nova trzišta i ponudimo Zo sandale u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i šire. Jako nam je drago da najavimo, da ovog  leta stižemo u Sarajevo u Atelje 71, tako da izvolite, probajte i doživite Zo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here