Zorica Matović: Proljeće na noktima

0
367

Ove se sezone možete poigrati s bojama, ali i uzorcima te oblicima noktiju – pustite mašti na volju i svojoj vjernoj noktarici pokažite odabranu inspiraciju. 

Piše: Zorica Matović, nail artist

Zorica Matović dolazi iz Nevesinja. U beauty svijetu je 12 godina. Završila je nastavnički fakultet (razredna nastava) i u isto vrijeme kurs za frizera. Roditelji su joj otvorili salon i radila je kao frizer godinu dana, ali to nije bila njena ljubav. Njenu kreativnost je više ispoljavala na noktima, gdje se rodila ideja da radi kao manikirka. Od tada je uspješna u svom poslu.

Razigrano, nježno, obojeno – proljeće. Baš takva može biti i vaša iduća manikura. U modnome svijetu trenutačno dominiraju vedre boje, a ako volite usklađivati boju svojih noktiju s outfitima ili jednostavno pratite trendove, donosimo vam nekoliko prijedloga koji će vas natjerati da i svoje nokte obučete u proljetno ruho. To su riječi Zorice koja jedva čeka da uljepšava noktiće svojih klijentica sa razigranim proljetnim bojama.

Kada su u pitanju lakovi za nokte i manikure, jedno je sigurno – proljeće 2023. Rezervisano je za žive boje i šarene nokte koji mame osmijeh na lice. Isti trend nastavit će se i u ljetnim mjesecima. Od tehnika koristim gel, gel lak tehniku i klasičnu manikuru. Klijentice se najčešće opredjeljuju za gel tehniku. Gel tehnikom mogu birati oblik, dužinu nokta, da li na šablone ili tipsama, njihov je izbor. Ako je priroda lijepom obliku nokta uskratila dužinu i snagu, onda klijentice biraju ekstenzije.

Klijentice često biraju tamnije nijanse, uglavnom to bude boja vina, crni, tamnocrveni, tamnozeleni, smeđi i slično. Ovaj tonalitet boja dio je čarolije tokom godine, ali svakako da će se u narednim mjesecima birati nešto vedrije i razigranije boje i nijanse. 

Najčešće pitanje i nedoumica svake klijentice je ista – „koji oblik izabrati?“. O ukusima se ne raspravlja, a super stvar je što uvijek možete uraditi oblik koji vam se u tom mjesecu dopada, pa naredni mjesec ukoliko vam nije prirastao srcu birate neki drugi. Sa noktima je lako ako se lijepo održavani i zdravi. Možda jedna moje preporuka su nokti sa suženim stranama jer ovim noktima svaka dame upotpuni svoj stil. 

Volite svoje nokte, pokažite im ljubav. Svaka žena treba da brine o estetskom izgledu svojih noktiju. Njegovani i uredni nokti odraz su brige o sebi. Da biste radili posao manikirke i bili uspješni u njemu morate imate osjećaj za estetiku, pratiti modu i trendove i ono najvažnije bit perfekcionista i pozitivna osoba, kako bi vaše klijentice sa osmijehom izlazile iz salona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here