Smaragda Jaganjac: Za svoje klijente uvijek želim samo najbolje pa uvijek pratim, i u korak sam sa svim najnovijim svjetskim trendovima

0

Kroz MbS Akademiju je prošlo na stotine Smaragdinih učenika koji su danas vrhunski PMU stručnjaci.

Smaragda Jaganjac, vlasnica Brill cosmetix, vlasnica dva salona, permanent make up Expert i edukatorica

Smaragda Jaganjac je permanent make up Expert i edukatorica koja se u Beauty industriji nalazi već, skoro dvije decenije. Vlasnik je Beauty studija Bubamara, jednog od najvećih salona u Zenici i okolini, laser centra SKIN POINT u Sarajevu, te direktorica i osnivač kompanije Brill Cosmetix, koja uvozi i distribuira visokokvalitetne kozmetičke brendove za beauty centre.

 Posebnu ljubav, prije mnogo godina, razvila je prema Permanent Make up-u iz čega se rodila MbS Akademija kao i luksuzni brendovi MbS  koji nudi PMU i Lash proizvode. Kroz MbS Akademiju je prošlo na stotine Smaragdinih učenika koji su danas vrhunski PMU stručnjaci. Divan razgovor smo imali sa Smaragdom, a dio našeg razgovora donosimo u narednim redovima.

U industriji ljepote sam više od 17 godina, a iza sebe imam ogroman broj obuka, seminara, tečajeva, usavršavanja, a posljednjih godina često se pojavljujem kao gost ili žiri na velikim seminarima i beauty događajima. Prošle godine sam bila dio žirija na svjetskom WULOP takmičenju koji se održava u Antaliji. Ni jedan početak nije lagan, tako da sve što sam postigla do danas mogu da zahvalim isključivo sebi, svojoj upornosti, talentu, odricanju, zalaganju te konstantnom educiranju i usavršavanju u ovom poslu. 

Moja velika strast, kojoj sam posvećena posljednjih deset godina, je Permanent Make Up i razvila sam posebnu ljubav prema svim PMU tehnikama. Najviše me usrećuje što svojim klijentima pružam estetsku ljepotu i gradim samopouzdanje, koje bi trebale imati sve žene.

Pored tretmana, posvećena sam i edukacijama. Velika je zainteresovanost ne samo u Bosni i Hercegovini već i u cijelom regionu. Kroz moju akademiju prošlo je mnogo zadovoljnih studentica iz Hrvatske, Srbije, te ostalih država regiona ali i cijele Evrope. U posljednjih nekoliko godina, koje psihički i ekonomski nisu bile lake za mnoge ljude a posebno poduzetnike, ipak se mogu pohvaliti sa ekskluzivnom linijom proizvoda naziva -PIXEL- koji su NEXT LEVEL to jest napredna generacija PMU proizvoda. Suptilni i lagani, ali snažni i savršeno dizajnirani čak i za najzahtjevnije PMU artiste. Za svoje klijente uvijek želim samo najbolje pa uvijek pratim, i u korak sam sa svim najnovijim svjetskim trendovima.

Želim da u BiH dignem standard i poboljšam obrazovanost u svim Beauty sferama, te da svi građani imaju pristup najnovijim svjetskim tretmanima, trendovima i proizvodima. U budućnosti želim proširiti svoj brend izvan granica Balkana, otvoriti MbS Academy centar u svim glavnim gradovima u regiji te kreirati što više kvalitetnih proizvoda za svoje studente i klijente.

Moćne žene današnjice pomiču sve granice te su u jednom momentu poslovne žene, majke, supruge, ali prije svega su svjesne sebe i svojih mogućnosti. U Beauty industriji pored instant uspjeha i popularnosti potrebno je i da trajete, a to ćete postići ukoliko ostanete dosljedni, orginalni te se konstantno obrazujete i gledate naprijed. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here