Milana Plisnić: Život nije savršen, ali vaša kosa to može biti

0

Njegujte svoju kosu, uredna i zdrava kosa je ogledalo našeg karaktera.

Intervju: Milana Plisnić, frizer

Milana Plisnić je frizer, te supruga i majka dva dječaka. Još kao djevojčicu zanimalo je stilizovanje kose, a diplomu frizera je stekla u Banja Luci. Kako bih se profesionalno usavršila, pohađala je razne edukacije, seminare i obuke. Kroz deceniju radnog iskustva i kroz razne tehnike colora, šišanja i stilizovanja kose uopšte, naučila je mnogo. Kolor je postao njena ljubav, pa je tako postala specijalista za isti. Dokaz za to su diplome i priznanja sa raznih edukacija za frizere, kako u BIH tako i u regionu i Evropi.

„Pored njegovane i zdrave kose, frizure koje po mom mišljenju nikada neće izaći iz mode i uvijek su IN blagi talasi i lokne.“, riječi su Milane. Žene su stekle povjerenje u ovaj tip frizura, pa su zato i najtraženije. Blagi talasi i lokne sami po sebi nisu zahtjevni, a sa njima možemo postići željeni efekat. U zavisnosti da li nam treba elegantnija frizura ili ipak frizura za opuštenije varijante.

Pored osnovne higijene kose, veoma je važno kosu zaštititi od neželjenih faktora, kao što je visoka temperatura i proizvodi koji nisu pogodni za njegu kose. Moj savjet je izbjegavati preparate na bazi sulfata, redovno šišanje i manje korištenje pegle. Za njegu kose imamo razna ulja koja doprinose vlažnosti i mekoći naše kose. Ulja treba birati po određenom tipu kose. Ne odgovara svako ulje svim tipovima kose. Prirodni preparati koje preporučujem svojim mušterijama i koji su pokazali odličan rezultat su kokosovo, bademovo i orahovo ulje.

Za jaku i suhu dlaku preporučuje se kokosovo ulje, dok za tanku dlaku koristimo bademovo i orahovo ulje. Pored preparata za njegu kose važna je i ishrana. Nezdrava ishrana može utjecati na opadanje, kao i samu strukturu naše kose. Kao u svemu, tako i po pitanju zdravlja naše kose adekvatna količina vode doprinosi kvalitetu i zdravlju kose.

Istakla bih za čitaoce da je veoma važna briga o samom sebi, ukoliko vodimo računa o boljem kvalitetu života to će se primijetiti u svim aspektima našeg života, pa tako i kosi koja se vezuje za moju profesiju. Meni kao frizeru veoma je važno da su mušterije unutar sebe zadovoljne i ispunjene, smatram da takve osobe vode računa o sebi i svom izgledu. Njegujte svoju kosu, uredna i zdrava kosa je ogledalo našeg karaktera. Sve što sam navela u ovom kratkom intervju može stati u jednu rečenicu koja je ujedno i moto mog salona ,,Život nije savršen, ali vaša kosa to može biti’’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here