HomeLjepotaPročitajte trikove kojima ćete u par koraka popraviti razmazanu šminku sa vašeg...

Pročitajte trikove kojima ćete u par koraka popraviti razmazanu šminku sa vašeg lica!

Izlazimo iz kuće na vrlo elegantan način, ali nakon nekoliko sati izgleda da ništa od naše šminke nije ostalo. Dakle, moramo pronaći najbolji način da osvježimo naš make-up i zadržimo naš elegantni izgled od jutros. Donosim vam nekoliko insajderskih savjeta od poznatih šminkera šta možete uraditi:

Osvježite korektor

Često imamo problem da nam je korektor mrljav, jer na njemu imate više proizvoda. Savjet je da nanesete hidratantnu kremu na kist, i tako učinite teksturu korektora mnogo vlažnijom. Kao rezultat toga, gotovo možete rastvoriti korektor, koji je već nekoliko sati na vašem licu. Ovo se može uraditi i sa svježim korektorom.

Puder u prahu

Savjet za masnu kožu: prašenje puderom! Međutim, umesto mat praha, trebalo bi da pribjegnete prahu koji reflektuje svjetlost. “To čini sjaj kože još prirodnijim, mrtvi-mat vam na kraju neće pomoći.”

Trepavice

Ako znate da imate planove tokom dana i treba da osvježite svoju šminku, ujutro ne bi trebalo da koristite tri sloja maskara. Savjet: Radije preferira tonirani primer za trepavice, koji ih podiže i dopušta da izgledaju definirano. Ako na kraju želite da izađete u večernjim satima, lako možete nakon svega staviti vašu omiljenu maskaru.

beautiful.ba

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE