Kako ispravno nanijeti kremu na lice?

0

Žene obično ulažu mnogo vremena i novca u kreme za lice. Zbog toga je još više zastrašujuće da možemo da naštetimo našoj koži ako se krema neispravno nanosi.

Nanošenje kreme ne zahteva vježbanje? Pogrešno. Proizvodi za njegu imaju svoj puni efekat samo uz odgovarajuću tehniku primjene. U najgorem slučaju, pogrešna tehnika može čak naškoditi koži i oduzeti joj vlagu. Na primer, oni koji kremu nanose sa previše pritiska rizikuju linije i bore koje ustvari žele da spriječe.

Zato je važno da budete oprezni sa kožom i da ne utrljate pregrubo kremu na lice, već da je blago tapkate. Inače, treba obratiti posebnu pažnju na područje oko očiju. Tamo je koža vrlo tanka i osjetljiva. Najbolje je koristiti domali prst i tapkati iznutra prema van. Evo pojedinačnih koraka za pravilnu primjenu ovlaživača:

  1. Količina

Da bi koža bila dovoljno opskrbljena vlagom, obično je ispravno koristiti kremu. Oni koji odmah nanose šminku na lice rizikuju da imaju suhu kožu. Važno je, međutim, da ne koristite previše kreme, jer to može pogodovati začepljenim porama.

  1. Tehnika

Svako ko tek tako stavi kremu na lice može iritirati i oštetiti kožu. Zato budite nježni i pažljivo nanesite kremu.

Takođe je važan i pravac: Krema se prvo nanosi na bradu. Iz ove polazne tačke idite prema obrazima. Ovo stimuliše kožu i obezbeđuje da se hranljive materije apsorbuju pravilno. Na kraju, na čelo nanesite dva sloja kreme.

Tapkanje kreme je takođe popularno u Japanu i Južnoj Koreji. Kao rezultat toga, koža brže upije proizvod i imate bolji efekat korištenja kreme za njegu kože lica.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here