4 ključna beauty trenda koja će nas dočekati u idućoj godini

0

Ova četri ključna smjera trendova mogla bi imati utjecaj na sve, od kose do šminke, sastojaka i boja!

Trendalytics je inteligentna platforma s timom koji koristi adekvatni algoritam da otkrije teme.

Evo četri trenda koja će, prema njihovim statistikama, biti u centru 2023. godine.

New Neutral

New Neutral je trend s hidratantnim formulama, zalizanim frizurama, minimalnim makeup izgledima i svježom paletom boja svijetlo plave, smeđe i boje breskve.

Pod ovim trendom podrazumijevaju se prilagodljiva ljepota, sjaj za usne, maske za ispod očiju, hidratantni karmin i puderi sa serumima.

Nocturne

Nocturne je smjer u trendu koji „pronalazi ljepotu u svemu što se dešava po noći“. Možemo reći da je ovo zaseban estetički izgled. Boje podrazumijevaju duboke i tamne nijanse s nekim svjetlijim, jer tako reflektuju dihotomiju glama i grungea. To su boje poput limete, oniksa i bordo. Podrazumijevat će glitter eyeliner, gel, tanke obrve.

Futura

Futura je metaverse, da tako nazovemo. Neočekivan trend s holografskim izgledom. Tirkizna, srebrena i živahna ljubičasta dio su palete i predstavljaju „tehnologiju“. Možemo očekivati obojene obrve, holografske eyelinere, jelly nokte, srebrene sjene za oči, metalik eyeliner i eyeliner stikere.

Verano

Verano je trend koji za cilj ima povezivanje s prirodom i prirodnim sastojcima. Boje su tropske uključujući terakotu, svijetla boja nevena i duboka boja žalfije. Očekujemo ekološka pakovanja, ljepotu okrenutu sviješću, sjajeve koji će se moći puniti, parfem okeana i krema za zaštitu od sunca u stiku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here