HomeLjepotaZašto kosu treba uvijek hidratizirati?

Zašto kosu treba uvijek hidratizirati?

Svi vole zdravu kosu, ali održavanje njenog zdravlja znači da moramo biti spremni da uložimo vrijeme i trud.

O kosi razmišljajte kao i o koži. Što bolje održavate higijenu, što je više njegujete i hidratizirate to će ona izgledati zdravije.

Hidratiziranje kose i hranjenje svaki dan ima više koristi nego što mislite. Na primjer, adekvatna količina vlažnosti u kosi odmah će uljepšati njen izgled i činiti je zdravom na duže vrijeme. Evo koji su to razlozi i zašto bi kosu trebali hidratizirati na dnevnoj bazi.

Koje su prednosti hidratiziranja kose?

  • Održavanje adekvatnog nivoa hidratacije kose ne samo da će je omekšati, već će uljepšati i njen izgled dajući joj sjaj i volumen.
  • Hidratacija svaki dan ojačava kosu iznutra i izvana, te je štiti od pucanja i frizza.
  • Hidratacija kose ovlažuje dlaku i tako se sprječava razdjeljivanje vrhova i suh izgled.
  • Ako se kosa pravilno hidratizira, ima više elastičnost, zdravije raste i njena dužina ostaje zdrava.

Kako pružiti kosu hidrataciju? Ne, potapanje kose u vodu neće pomoći. Zapravo, preveliko i dugo izlaganje kose vodi može oštetiti kosu. Nekoliko je sigurnih načina da je hidratizirate.

  • Možda niste znali, ali voda ima velik utjecaj na izgled i osjećaj kose. Ako tijelo nije dovoljno hidrirano, ne može vašoj kosi pružiti dovoljno vlažnosti, što stvara suhu, britku i grubu dlaku.
  • Povremeni tretmani uljem mogu biti od velike pomoći. Postoje prirodna ulja poput kokosovog, maslinovog, arganovog, bademovog i jojoba ulja koji će vašoj kosi pružiti ono što joj treba.

Ono što koristite na kosi igra jednu od najvećih uloga kad je u pitanju zdravlje kose. Bitno je da koristite proizvode koji su namijenjeni hidratiziranju kose, koji ne sadrže sulfate, parabene i druge oštre hemikalije.

Maske za duboko hidratiziranje mogu biti od velike pomoći ako želite vratiti normalne nivoe vlažnosti.

Također je vrlo bitno da zaštitite vašu kosu, jer će gotovo sve rutine biti uzaludne ako joj ne pružite adekvatnu zaštitu i ako stalno koristite vruće aparate. Izbjegavajte stalno korištenje pegli za kosu, smanjite temperaturu fena i izbjegavajte tretmane s jakim hemikalijama. Ako kosa dođe u dodir s vrelinom bez zaštite, doći će do teškog oštećenja kose i stalnog pucanja. Ukoliko je kosa veoma oštećena, jedino rješenje bi moglo biti skraćivanje kose.

Revitalizujuća, zaštitna maska ​​sa uljima ćilibara i argana. Pruža sjaj i vitalnost za sve tipove kose. Revitalizira kosu zahvaljujući snažnom djelovanju hranjenja i restrukturiranja.

Uvoznik i distributer MONTIBELLO proizvoda je LNB Trade d.o.o. Gradiška.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE