HomeLjepotaKako se riješiti tamnih krugova i vrećica ispod očiju?

Kako se riješiti tamnih krugova i vrećica ispod očiju?

Ljudska bića nisu savršena. Želimo se dovesti u liniju, ali oni kolačići u frižideru izgledaju tako slatko! Želimo se ustati ranije, ali nam je ostala još jedna epizoda serije. Želimo se mazati kremom za zaštitu od sunca, ali zaboravljamo bocu kad krenemo na plažu.

To je život. Ali to ne znači da ne možemo uvesti neke nove navike i prakse koje će dati dobre rezultate. Evo kako se boriti s nesavršenostima oko očiju.

Prije svega, želimo naglasiti da niko nije savršen, za neke samo rutine imaju bolji efekat, zbog čega smo za vas naveli nekoliko rutina koje biste mogli probati da biste smanjiti tamne krugove i vrećice oko očiju. Eksperimentišite s rutinama i tražite one koje su za vas najefikasnije. Budite strpljivi i držite se rutine. Jednu možete isprobavati 4-6 sedmica, ako ne vidite rezultate probajte nešto drugo.

  1. Hladne obloge

Ujutro, uvečer ili, još bolje – ujutro i uvečer stavite hladnu oblogu i držite je oko 10 minuta. Ako imate masku stavite je u frižider i stavite dva puta dnevno. Bitno je samo da je čista.

  1. Krastavci

Svi smo vidjeli maske od krastavaca na filmovima, ali da li su zaista od pomoći? U stvari, krastavci imaju svojstva posvjetljivanja kože i blage adstringentne osobine, tako da možete koristiti kriške krastavca da prirodno popravite oči ‘rakuna’. Ovu metodu isprobajte dva puta dnevno, isijecite svjež krastavac na tanke listiće i držite u frižideru do 30 minuta. Stavite na oči do 10 minuta. Isperite područje toplom (ne vrućom) vodom.

  1. Sok od krastavca i limuna

Ako na vama listići od krastavca nemaju učinka, pomiješajte jednake dijelove krastavca i limunovog soka i pamučnom vatom nanesite ispod očiju (i dobro pazite da ne uđe u oko). Ostavite 15-ak minuta i isperite toplom vodom.

  1. Ružina vodica

Ne samo da fantastično miriše, također može osvježiti i ublažiti umornu kožu. Vatu ili tufere umočite u ružinu vodu nekoliko minuta i onda stavite na zatvorene oči. Ostavite 15 minuta dva puta dnevno.

  1. Paradajz

Bogati su likopenom, supstancom koja je odlična za kardiovaskularno zdravlje, vid i kožu. Likopen može pomoći kod stvaranja mekanije, zdravije kože, kao i smanjiti izgled tamnih krugova oko očiju. Pomiješajte jednake dijelove soka od paradajza sa sokom od limuna i nanesite uz pomoć pamučne vate (ponovno – nikako ne dozvolite da vam dođe do oka). Ostavite 10 minuta i isperite toplom vodom, dva puta dnevno.

  1. Ulje E vitamina

E vitamin pomaže u borbi protiv efekata slobodnih radikala koji uzrokuju znakove starenja poput bora. Prije spavanja nanesite kap ulja na tamne krugove, i nježno umasirajte u kožu. Ostavite preko noći i ujutro isperite toplom vodom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE