5 koraka do zdrave i lijepe kože

0

Većina Vas zna šta koža treba kako bi bila zdrava, lijepa i sjajna. Iste savjete i trikove čujete iznova i iznova, a koža jednostavno ne želi igrati zajedno. Znam i ja ovo: jedem zdravije od mnogih drugih ljudi, a ipak mi koža prečesto ne izgleda dobro. Iako bi 5 ovih savjeta i trikova za čistu kožu trebali biti jasni svima, danas Vas želimo podsjetiti i nadamo se da ću vas motivirati da više pažnje posvetite vašoj koži.

1.VODA ZA PIĆE

Ovaj savjet bi trebao biti jasan svima. Voda je osnovni građevni blok za zdrave stanice kože – tijelo je oko 60-70% popunjeno vodom! Nosajte tečnost uvijek sa sobom i pobrinite se da redovno pijete. Najbolje da flašu vode držite u svojoj blizini i na vidnom mjestu kako bismo se sami podsjetili da trebamo često piti.

  1. UZIMAJTE DOVOLJNO VITAMINA

Držite se dalje od junk fooda, šećera i previše soli! Cijele kreme i proizvodi ne pomažu, sve dok dijeta nije u redu. Postoje brojni tekstovi o temi “lijepa koža zahvaljujući promjeni prehrane” u kojoj se daju korisni savjeti o prehrani!

  1. DOVOLJNA SPAVANJA

Dovoljan san za ljepotu neophodan je za blistavu i zdravu kožu! Ko želi blijedu kožu, tamne krugove i nemirno i napeto raspoloženje? Sve te stvari se mogu spriječiti sa 7-8 sati sna. Tokom ovih sati, tijelo i um se oporavljaju dok se koža regenerira.

  1. SVJEŽI ZRAK I KRETANJE

Sport i tjelovježba osiguravaju dobro opskrbljeno tijelo, što zauzvrat ima veliki učinak na kožu! Najbolji sport na svježem zraku. To je dobro za tijelo i odmah se pokazuje na koži: koža postaje blistava i čista.

  1. PRAVA NJEGA

Nakon što vam kažem što čini kožu sjajnom iznutra, želim vas podsjetiti na važnost pravilne njege. Najbolje savjete potražite redovnim posjetama dermatologu jer oni tačno znaju što je dobro za vaš tip kože!

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here