HomeInspirativne pričeAdna Isić: Trajna šminka kao odlično rješenje

Adna Isić: Trajna šminka kao odlično rješenje

Ako vaše svakodnevne obaveze zahtijevaju da uvijek imate lijep izgled, a nemate dovoljno vremena, onda je trajna šminka odlično rješenje.

Piše: Adna Isić, vlasnica beauty salona Brows Beauty House u Mostaru

Adna Isić ima 23 godine, student je treće godine fizioterapije i vlasnica je beauty salona Brows Beauty House u Mostaru. U beauty svijet je ušla prije 6 godina, počevši sa klasičnim čupanjem i farbanjem obrva, depilacijama, tretmanima lica, masažama i trepavicama. Dva vrhunca u njenom poslu je doživjela kad je završila edukaciju za konac (threading) i puder obrve. Nakon edukacije za puder obrve definitivno se odlučila ići u pravcu trajne šminke i samo se na to fokusirati, jer smatra da se 10 usluga u salonu ne može kvalitetno raditi. Nakon puder obrva je završila edukaciju za usne i tuš, što je i logičan slijed bio.

Salon – Brows Beauty House Adna je osnovala prije 5 godina u Mostaru, sa idejom da se bavi nečim drugačijim i kreativnijim u odnosu na ono što je završila od škole, uz viziju i veliku želju da napreduje u ovom poslu. Jedna od stvari koja joj je pomogla u napredovanju i širenju posla jeste ta da je po prirodi perfekcionista, i voli disciplinu. U radu sa mušterijama posvećuje se i najsitnijim stvarima, koje su za mnoge nebitne, a njoj puno znače. Kada osoba sebi da taj „kompliment“, ono što želi reći je da je vrlo predana poslu, odgovorna i da teži višim ciljevima. U nastavku će vam Adna detaljnije opisati savršeni tretman za oči, a to je trajni tuš.

Mnogima od nas eyeliner predstavlja ogromnu traumu, jer je rijetkost da obje strane budu simetrične. Koliko god se trudile i ispravljale, uvijek bi jedno oko izgledalo duže ili deblje, pa samim ispravljanjem bi činile samo još gore. Ako vaše svakodnevne obaveze zahtijevaju da uvijek imate lijep izgled, a nemate dovoljno vremena, onda je trajna šminka odlično rješenje.

Česta pitanja su koliko traje, da li boli, kakav se efekat može dobiti, može li biti prirodnije ili glamuroznije. Pa samim tim postoje tri tehnike trajnog tuša a to su sjenčeni tuš, klasični tuš i linija trepavica.

Kako odabrati savršen izgled eyelinera?

Nije svaka tehnika eyelinera za svakoga, tako da ovisno od oblika očiju, da li je sitno ili krupno, da li su kapci spušteni, ima li prostora na kapku za sjenku, kakva je koža i ostalo,  biramo najbolje rješenje i prije svega odradimo dobru pripremu da klijent može vidjeti kako će to izgledati. Sami proces je potpuno neinvazivan, koriste se anestetici u kremi i tekući, tako da se ublaži bol.

Sjenčenim tušem možemo dobiti blagu i prirodnu sjenku, dok i glamurozan, smokey eye efekat.

Klasični tuš predstavlja jasno definisane, oštre linije, dok  lash liner (linija trepavica) daje efekat gušćih trepavica i to je najprirodnija metoda.

Proces, rezultati i oporavak nakon tretmana

Tretman traje do 3 sata, ovisno koja se tehnika radi. Trajni tuš je nakon tretmana tamniji i intenzivniji nego nakon zarastanja, a proces zarastanja traje otprilike 10ak dana. Korekcija se radi nakon 6 sedmica od tretmana, traje dosta kraće nego prvi tretman ali većinom nije ni potrebna. Preporučeno je suho zarastanje, tačnije ne treba se mazati nikakva krema da ubrza proces, kao što je slučaj sa obrvama i usnama.

Trajnost permanent eyelinera

Što se tiče trajnosti tuša, tuš traje preko 5 godina. Vremenom blijedi zbog više faktora kao što je sunce, masna koža pa se preporučuje i osvježavanje boje nakon 2-3 godine. Ono što je također bitno umjetne trepavice se trebaju skinuti par dana prije tretmana. Šminka 0/24h više nije san, nego stvarnost. Zahvaljujući trajnoj šminci uvijek smo spremne, ne razmišljamo da li se nešto razmazalo, a i također imamo više vremena za sebe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE