HomeInspirativne pričeMilana Vračević: Svaka njegovana žena i lijepa žena, sa malo odabrane šminke...

Milana Vračević: Svaka njegovana žena i lijepa žena, sa malo odabrane šminke i prave tehnike može izgledati baš onako kako želi

Moda se mijenja, tako i dame sada biraju više natural look, što je inače i moj stil šminkanja. 

Predstavljamo vam Milanu Vračević. Prije par godina djevojke su se pretežno odlučivale za jači make-up, da se što više promijene konture lica, ali kako se godinama, naravno, moda mijenja, tako i dame sada biraju više natural look, što je inače i Milanin stil šminkanja. U nastavku teksta donosimo vam savjete iz beauty svijeta. 

Za početak nam recite nešto o sebi u vidu kratke biografije. 

Prije svega da se zahvalim timu “Beautiful” što ste i mene odabrali da podijelim sa Vama i vašim čitaocima svoj san i iskustvo o najljepšem poslu na svijetu. Moje ime je Milana Vračević, po struci diplomirani inženjer Zaštite životne sredine, živim u Rogatici.

S obzirom na to da ste sada profesionalni makeup artist, možete li nam reći kako je izgledao Vaš početak? 

Moji počeci su se desili u Užicu, u gradu gdje sam sturudirala, šminkajući drugarice i tako su i drugi prepoznali moj talenat. Samim tim odlučila sam da krenem putem svojih snova i napravila svoje prve vizit karte. Paralelno s tim upisala školu šminkanja “Nyx” u Beogradu kod Anđele Marković, za koju moram spomenuti da je moja najveća odskočna daska. Poslije pomenute škole vratila sam se u rodno mjesto i otvorila salon sa koleginicom 2018. godine. Djevojke iz mog grada su prepoznale talenat, ljubav, trud i posvećenost te usavršavanje je teklo jedno za drugim. Spomenula bih master kod profesionalnog šminkera Ane Minić, takođe kod fenomenalnog Stefana Subotića gdje sam proširila svoje znanje i za scenske šminke.  Stečenim znanjem i iskustvom stvorila sam uslove za svoj prvi samostalni salon “MV beauty studio”, koji sam otvorila 2022. godine. Tu su počele da se stvaraju najljepše priče ljepote i lijepa i zanimljiva poznanstva. 

Koji makeup najčešće dame biraju? 

Prije par godina djevojke su se pretežno odlučivale za jači make-up, da se što više promijene konture lica, ali kako se godinama, naravno, moda mijenja, tako i dame sada biraju više natural look, što je inače i moj stil šminkanja. Trudim se ne odstupati puno od njega. Uvijek se vodim time, istaći ono najljepše na vama i prikriti nedostatke.

Da li nam možete reći koje su Vaše omiljene nijanse ruževa? 

Na ovo pitanje ne mogu konkretno da odgovorim, jer meni kao profesionalnom šminkeru su sve nijanse ruževa omiljene, samo je pitanje šta pristaje Vama i vašim konturama lica. Zimi volim da koristim hladnije tonove i jače ruževe (mac ruby woo, russian red), dok ljeti svježije nijanse. 

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce? 

Drago mi je što postoje ovakvi časopisi i portali na našim prostorima, gdje vaši čitaoci mogu da vide kako od malih stvari mogu da se ostvare veliki snovi. Također, želim da im poručim da je svaka njegovana žena i lijepa žena i sa malo odabrane šminke i prave tehnike svaka od nas može izgledati baš onako kako želi. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE