Nataša Kovačević: Uz trajnu šminku usana možete sakriti nedostatke, pigmentne fleke, ožiljke, ali možete i naglasiti ljepotu usana

0
675

Najbitnije je ono što nosimo u sebi, to ne može ništa nadoknaditi.

Beautiful tim vam predstavlja Natašu Kovačević. Sa Natašom smo razgovarali o tehnikama NaturalStyle Lips i Microblading-u. U nastavku čitajte više o tehnikama.


Za početak nam se predstavite?

Završila sam školu primijenjenih umjetnosti i jednostavno svoj talenat sam iskoristila na najljepši mogući način, da radim posao koji volim. Trajna šminka je čista umjetnost. Moj prvi učitelj bio je na moju sreću Branko Babić, vlasnik Phi akademije, čovijek koji važi za najboljeg u svijetu trajne šminke. Branko me je naučio prvim koracima microbladinga, kasnije sam nadograđivala svoju vještinu iscrtavanja. Koristeći sve svoje talente i iskustvo stečeno godinama, stvorila sam svoju tehniku koju sam nazvala NaturalStyle tehnikom iscrtavanja obrva. Po svojoj NaturalStyle tehnici postala sam prepoznatljiva i nekako to je postala moja lična karta u poslu. Poslije par godina svakodnevnog rada tretmana iscrtavanja dobila sam poziv iz Hrvatske iz Šibenika da radim edukacije u srednjoj školi za kozmetičare. Da bih bila akreditovana za taj poziv morala sam da polažem za edukatora. Spremala sam se i stekla sam diplomu internacionalnog edukatora. Od tog trenutka počela sam obučavati djevojke i to se nastavilo do danas.


Šta je za vas najvažnije u poslu ?

Prirodan izgled obrva mi je prioritet i sve moje klijentice znaju da to mogu očekivati od mene. Žene vole da promjena na njihovom licu bude očigledna, ali u isto vrijeme da izgleda kao dar prirode. Danas kada je vještačka ljepota izgubila sve granice dobrog ukusa, žene koje izgledaju prirodno su pravo blago. I zato ja se trudim da moji radovi izgledaju što je prirodnije moguće. Trudim se da oblik uklopim prema fizionomiji lica, a boju da uklopim sa prirodnom bojom dlačica obrva i kose. U tome sam nepogrešiva.


Recite nam više o tretmanima koje Vi radite?

Microblading (Japansko iscrtavanje obrva) je metoda koja spada u polutrajni make up i ne stvara  efekt večernje šminke već uklanja nedostatke prirodnih obrva te čini da izgledaju zdravo i negovano, pa time i cijelo lice izgleda njegovano i sviježe.

Cijeli tretman traje oko sat ipo vremena i potpuno je bezbolan. Samo iscrtavanje obrva traje pola sata. Za japansko iscrtavanje obrva ne koristi se mašina već se obrva iscrtava ručno, uz pomoć micro nožića. S njim se pigment aplikuje plitko ispod kože. Dlačice se iscrtavaju tako da simuliraju prirodni smjer rasta dlačice, različite dužine i debljine. Treba naglasiti da su boje koje se koriste u ovom tretmanu bio i antialergijske. To su specijalne boje za trajnu šminku, bioEvolution.

Takva šminka traje godinu dana, pa i duže. Nakon godinu dana bi trebalo doći samo na osvježavanje boje. Moglo bi se reći da gotovo nema žene koja je potpuno zadovoljna svojim obrvama. Metoda japanskog iscrtavanja obrva im omogućava da postignu efekt prirodno lijepih obrva koje krase lice. Osim toga tako štede na vremenu koje inače moraju svakodnevno potrošiti na uređenje obrva.

Pored trajne šminke obrva radim i trajnu šminku usana, također prirodan izgled. NaturalStyle Lips.Tehnika rada je drugačija. Za tretman iscrtavanja usana koriste se najsofisticiranije mašinice koje pigment ubacuju u prvi sloj kože kako bi usne izgledale prirodno jedro, blago obojene. Sa trajnom šminkom usana vraća se simetrija, volumen i popravljaju konture. Konačna boja usana je uvijek svijetlija mjesec dana nakon tretmana, zato uvijek biramo intezivniju nijansu da bi krajnji rezultat izgledao prirodno. Preko trajne šminke uvijek se može koristiti jednokratna šminka, ruževi, labela, sjajevi za usne. Uz trajnu šminku usana možete sakriti nedostatke, pigmentne fleke, ožiljke, ali možete i naglasiti ljepotu usana.
Za kraj imate li neku poruku za naše čitaoce?

Trenutno živimo u vremenu kada je sramota biti ružan i kada pojedine žene u pokušajima da prate trendove zaborave na svoju autentičnost. Najbitnije je ono što nosimo u sebi, to ne može ništa da nadomijesti. Pratite svoju prirodu i korigujte je za toliko koliko nećete odstupiti od sebe. Moja poruka svima, manje je uvijek više.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here