HomeInspirativne pričeAna Stanković: Trener najpoznatije akademije za izradu trajne šminke “Sviato Akademy”

Ana Stanković: Trener najpoznatije akademije za izradu trajne šminke “Sviato Akademy”

Uživam u prenošenju svog znanja koje sam pokupila od najvećih svjetskih majstora i naših majstora iz Srbije.

Beautiful tim predstavlja vam Anu Stanković koja je prije dvije godine na Wulop takmičenju za tehniku Puder obrva osvojila četvrto mjesto na Balkanu, a prošle godine drugo mjesto na Balkanu. Sada je trener najpoznatije akademije za izradu trajne šminke “Sviato Akademy”.

Recite nam malo više o sebi?

Prije svega želim da Vama i svima koji prate Beautiful magazin poželim puno zdravlja i uspješnu 2023. godinu. Zovem se Ana Stanković. Rođena 1985. godine u Leskovcu. Po zanimanju sam Tehnolog prehrambene industrije. Udata sam i majka dvoje djece, kćerke 17 godina i sina 12. U beauty industriju ušla sam prije sedam godina. Sasvim slučajno, ali u pravom trenutku. U želji da napravim svoj biznis, odlučujem se za edukaciju trajne šminke. Već u toku prve edukacije znala sam da će to biti moja ljubav, a ne samo poziv. Prije dvije godine sam na Wulop takmičenju za tehniku Puder obrva osvojila četvrto mjesto na Balkanu, a prošle godine drugo mjesto na Balkanu. Sada sam trener najpoznatije akademije za izradu trajne šminke “Sviato Akademy”. Uživam u prenošenju svog znanja koje sam pokupila od najvećih svjetskih majstora i naših majstora iz Srbije. Ne mogu da sakrijem da su tretmani nešto u čemu ja najviše uživam!

Kako stižete uskladiti poslovne obaveze sa Vašim privatnim životom?

Disciplina! Dobra organizacija i disciplina su ključ svakog uspjeha, ali i balansa. U mojoj priči mogu reći da je olakšavajuća okolnost to što su djeca već velika. Kćerka je već dvije godine u Beogradu gdje trenira košarku za jedan od najpoznatijih klubova u Srbiji, tako da se trenutno u kući najviše bavimo sinom koji tek zakoračuje u svijet tinejdžera. Porodica i posao su mi podjednako bitni, nekada zna biti jako naporno uskladiti oba. Ali uz dobru organizaciju svih ukućana bude sve to na kraju kako treba!

Koje vrste edukacija i tretmana imate?

U mom salonu u ponudi imam edukacije i tretmane za tehnike:    

  • Aquarelle Lips i SuperBright Lips (trajna šminka usana)  
  • Magic Shading,Ombre Brows i Hair Stroke (trajna šminka obrva)
  • Soft Liner,Clasic Liner,Lash Liner (trajna šminka kapaka)  

Aquarelle Lips je tehnika koja je po zarastanju daje prelijepe rezultate. Trendovi se mijenjaju pa i s njima potreba za što prirodnijim efektima trajne šminke. Upravo je to ono što Aquarelle Lips nudi.  


Aquarelle Lips: 

  • Ispravlja simetriju 
  • Prekriva fleke i ožiljke 
  • Vraća usnama pigmentaciju  
  • Daje usnama punoću i mekani efekat karmina
  • Našminkane usne 24/7 

Nakon tretmana trajne šminke usna tehnikom Aquarelle Lips, dovoljan je samo bezbojni sjaj na usnama da žena zasija u punom sjaju.  

Velika potražnja je za Magic shading technique, možete li nam objasniti tehniku rada?

Da, potražnja za Magic Shading-om je ogromna. Ali sa razlogom. Tehnika je lagana, bez efekta tetovaže. U vidu sitnih pixela formira se baršunasta i praškasta sjenka. Donji dio obrve je uvijek jačeg intenziteta, dok naviše imamo lijepu gradaciju koja se u gornjem dijelu obrve završava u vidu lijepe i nježne sjenke. Boju pigmenta prilagođavamo boji tena i boji prirodnih obrva klijenta. Tako da konačan rezultat mora biti što prirodnijeg izgleda.  

Da li imate neki savjet ili poruku za naše čitaoce?

Vašim čitaocima želim da ostanu dosljedni sebi! Da prate svoje snove i rade na njima. Za uspješan i dobar biznis nije potrebna samo ljubav prema poslu. Već angažovanje 24/7, disciplina i odgovornost prema sebi, poslu i vašim klijentima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE