HomeInspirativne pričeNikolina Tomić: U trajnoj šminci je jako bitna preciznost 

Nikolina Tomić: U trajnoj šminci je jako bitna preciznost 

Nikolina Tomić, već kao dijete je znala šta želi da bude, maštala je o tome da ima svoj salon. Srednju kozmetičku školu je završila u Banja Luci i poslije toga se vraća u Teslić gdje otvara svoj salon. 

Kozmetikom se bavim već 15 godina. Moja prva ljubav su bili nokti, tu sam željela da dovedem sebe do savršenstva.

Prije 6 godina počinjem da se bavim trajnom šminkom, prvo micropigmentacijom obrva pa poslije toga sjenčenim eyeliner-om i aguarelle lips.

U trajnoj šminci je jako bitna preciznost. Svaki posao zahtijeva vrijeme, smirenost i ljubav prema tome što radimo, jako bitno je prepustiti se klijentu također ostvariti vezu između klijenta i vas da bi shvatili šta on želi i kako mu najbolje možete uraditi da bi bili zadovoljni.

Moj cilj i zadatak u trajnoj šminci je da moj rad izgleda dosta prirodno i da se može nositi svakodnevno. Najbitnije je odrediti boju koja najbolje odgovara našem klijentu i da tačno unesemo pigment u kožu da ne bismo došli do zasićenja pigmenta pod kožom, da sa vremenom ne bismo dobili zelene obrve i eyeliner-a.

Nakon mnogobrojnih edukacija, seminara, kongresa i takmičenja, kako domaćih tako i stranih edukatora, smatram da je jako bitno ulaganje u znanje jer je to put ka uspjehu. Naš posao je takav gdje stalno nešto izlazi novo, tehnike neki novi materijali i zbog toga je jako bitno posjećivati seminare i kongrese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE