Alagić Hana donosi odgovore na 5 najčešćih pitanja o ugradnji noktiju 

0

Lijepi nokti i ruke pomažu nam ostaviti uglađen i dobar dojam na kolege, prijatelje ili poznanike. Ipak, mnoge žene imaju problem s pucanjem, listanjem i općenito lošom kvalitetom noktiju, te zbog toga se najčešće odlučuju na ugradnju noktiju ili njihovo geliranje.

Recite nam nešto više o sebi i vašem djelovanju u beauty industriji?

Zovem se Alagić Hana, dolazim iz Bihaća. Imam 24 godine. U beauty svijetu sam 5 godina. Prvo sam samostalno radila, a potom postala dio Beauty bar Elle tima gdje radim skoro 2 godne.

Šta je ugradnja?

Ugradnja noktiju je produžavanje vaši prirodni noktiju. Klijenti koji imaju tanke i krhke nokte često se odlučuju baš za ugradnju noktiju. 

Koje su prednosti a koje mane geliranja?

Prednosti su što vam nokti uvijek izgledaju uredno. Ukoliko imate problem sa tankim noktima, geliranje će vam pomoći da oni budu čvrsti i dugi.  Mane su što geliranje šteti noktima, odnosno turpijanje noktiju.

Da li se oštećuje prirodni nokat geliranjem?

Svakako da oštećuje, ali ako se nokti previše ne turpijaju oporavak će biti brži. Vrlo je bitno da nokte ukoliko želite skinuti ne skidate sami, čupanjem i ne stručnim skidanjem skidate površinski sloj nokta i oporavak je duži i teži.

Koja je razlika između geliranja i trajnog laka?

Trajni lak je danas jako popularan, može se reći da je u svijetu broj jedan. Moje klijentice se sve više odlučuju baš na trajni lak jer izgleda prirodno. Radi se isključivo na prirodne nokte, dok gelom radimo izlivanje noktiju i korekciju istih. Ukoliko imate prirodno krhke nokte za vas je ipak gel radi njegove čvrstoće, a ako su ipak vaši nokti prirodno čvrsti dovoljan je trajni lak koji će dati prirodan izgled nokta.

U slučaju da se radi loše higijene pojave gljivice ili trauma nokta, šta u tom slučaju preporučujete da se radi?

Nisam imala slučaj sa gljivicama ili da nokat ima traumu. Jako vodim računa o higijeni pribora s kojim radim. Ono što je bitno jeste da ukoliko primijetimo gljivice ili bilo kakvu promjenu na noktu ne zatvaramo gelom. Gljivice liječimo mazanjem i nanošenjem kreme ili gela koja ima protugljivično djelovanje na mjesta koja su zahvaćena gljivičnom infekcijom. 

Imate li poruku za čitatelje? 

Svaki početak je težak, treba da vjerujete u sebe i ono što radite. Volite ono što radite, uz dosta truda i zalaganja uspjeh je zagarantovan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here