HomeLifesyleAmatarsko frizersko takmičenje za učenike i studente škola ljepote i frizerskih škola

Amatarsko frizersko takmičenje za učenike i studente škola ljepote i frizerskih škola

Amatarsko frizersko takmičenje za učenike i studente škola ljepote i frizerskih škola

Stručni žiri i vrijedne nagrade govore i kvalitetu ovog takmičenja

 

 

 

Amatersko frizersko takmičenje je namjenjeno za učenike i studente škola ljepote i frizerskih škola. Kategorija u kojoj će se takmičiti jeste svečane frizure. Potkategorije u kojima će se takmičari okušati su:

  1. Frizura za mladenke
  2. Maturalna frizura
  3. Koktel frizura

Za najbolje takmičare obezbijeđene su vrijedne nagrade, pa tako je prva nagrada za najbolju maturalnu frizuru novčana nagrada u iznosu od 400 KM, čiji je sponzor MK Colors. Pobjednik u podkategoriji frizure za mladenke osvojit će nagradu u iznosu od 500 KM, čiji je sponzor Frizerland a najbolja koktel frizura bit će nagrađena sa vrijednih 300 KM.

 

Stručni žiri ovog takmičenja čine priznati regionalni frizeri:

Mahir Sinanović, frizerski salon Mahir

Željko Samardžija, Frizerska Akademija Željko

Svetlana Bubanja, Bucka Hairstylist

Trajanje takmičenja je 30 minuta u kojih takmičari mogu ostvariti maksimlanih 30 bodova. Od takmičara će se tražiti da pripreme kosu za rad. Prije samog takmičenja, tokom prolaza komisije od svih takmičara će biti zatraženo da se odmaknu od modela i sačekaju na strani takmičarskog poda. Nakon odlaska komisije, sudije će očetkati kosu svih modela, te će pozvati konkurente nazad kada će i započeti takmičenje.

Tokom takmičenja, takmičari mogu koristiti makaze za čišćenje krajeva. Zabranjeni su rekviziti bilo koje vrste. Također, produženje kose je zabranjeno. Boje kose moraju biti skladno integrirane, a boje spreja su zabranjene.

Korištenje svih proizvoda i svih alata za oblikovanje je dozvoljene kao. Što se tiče ukrasa,  dopušten je samo jedan ornament, ali ne smije pokrivati više od 20% glave.

Žiri će ocjenjivati opći dojam stila i harmonije boje. Sudije moraju biti u mogućnosti vidjeti kompletnu frizuru, uključujući i vrh.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE