HomeInspirativne pričeAnđela Mirjanić: Svaka je žena lijepa na svoj način 

Anđela Mirjanić: Svaka je žena lijepa na svoj način 

Razgovarali smo sa strukovnom fizoterapeutkinjom Anđelom, koja je za naše čitatelje otkrila nešto o sebi i anticelulitnom tretmanu.Za beautiFUL, strukovni fizioterapeut Anđela Mirjanić

Ja sam Anđela, vlasnik salona ljepote „Beauty body by Andjela” iz Bijeljine, i po zanimanju sam strukovni fizioterapeut. U svijet ljepote i tretmana tijela sam ušla 2018-e godine i pored svog osnovnog zanimanja završila sam veliki broj stručnih obuka za tretmane koje nudimo u našem salonu. Danas ću vam predstaviti odličnu kombinaciju za oblikovanje tijela, uklanjanje celulita i podizanje zadnjice koji moje klijentice malo je reći obožavaju.

Anticelulitnom masažom vakumom pospješujemo cirkulaciju, eliminišemo štetne materije, poboljšavamo tonus kože, opuštamo mišićnu napetost i smanjujemo obime tretirane regije tijela.

Celulit nastaje stvaranjem masnih naslaga u vezivnom tkivu, najčešće na bokovima, stomaku, zadnjici i bedrima. Pri otklanjanju celulita VAKUMOM se pospješuje cirkulacija i eliminacija štetnih materija ali i poboljšava tonus kože, eliminiše se celulit i tijelo se preoblikuje.

Vakum je terapija kojom se pojačava mikrocirkulacija, vraća tonus tkivu i redukuje celulit te poboljšava cjelokupni izgled kože. Mikrocirkulacija pripomaže u bržoj regeneraciji kožnog tkiva, što pospješuje nestanak ili redukciju manjih postojećih kožnih defekata. Ovim tretmanom se i stimuliše protok limfe. Limfna drenaža provodi se za vreme vakumske terapije i pospješuje izlučivanje toksina, te viška vode iz tijela, što pripomaže u detoksikaciji cijelog organizma.

PROTOKOL anticelulitne masaže vakumom: 

U tretirano područje – najčešće bedra, zadnjica, stomak ručno se umasira anticelulit ulje za masažu. Anticelulit masaža vakumom se obavlja pomoću posebnog aparata sa sondama i staklenim „čašicama“. Njima se masira tretirani dio tijela po principu usisavanja, tj. odizanja i razdvajanja vezivnog i masnog tkiva.

KONTRAINDIKACIJE: upalna bolest kože, maligni/benigni tumori, veliki madeži, tuberkuloza, tromboza, loše zgrušavanje krvi, proširene vene na mjestima koja je potrebno masirati te sklonost pucanju kapilara.

TRAJANJE TRETMANA: 30-40 min u zavisnosti od regije. Preporuka je serija 5-10 tretmana u zavisnosti od potrebe klijenta. Poslije završene vakuumske masaže damama koje žele da uvećaju svoju zadnjicu preporučujemo brazilsko podizanje pomoću vakuuma.

Tretman je izuzetno prijatan, jačinu vakuuma podešavamo prema klijentovom individualnom osjećaju. Tretman traje 30 minuta, preporuka je serija od 10 tretmana a rezultati traju od 3 do 12 mjeseci u zavisnosti od vaše fizičke aktivnosti (dugo sjedenje smanjuje vreme trajanja). 

Veoma važna stvar tokom anticelulit tretmana je unos dovoljne količine tečnosti 2-3 l vode, u kombinaciji sa zelenim čajem i limuna dom bez šećera, isključiti unos gaziranih napitaka i slanih grickalica, i poželjno je i smanjenje slatkiša.

Mi naše klijente edukujemo i o važnosti održavanja postignutih rezultata, svaki mjesec 2-5 tretmana i imamo fantastična postignuća i posle nekoliko mjeseci perioda održavanja. 

Moja poruka za Vaše drage čitateljke je da je svaka žena lijepa na svoj način ali da brigom o sebi i svom tijelu postajemo najbolja verzija sebe.

U ponudi salona su:

Masaže, maderoterapija, presoterapija(aparaturna limfna drenaža), ultrazvučna kavitacija, Vacuslim 48 tretman,pakovanje tela, vakuum anticelulit masaza po regijama, brazilsko podizanje zadnjice vakuumom, podizanje grudi vakuumom, vakuum masaža za konturisanje i zatezanje lica kao i spray tan potamnjivanje tijela. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE