HomeLifestyleAnita Jukić: Izbrišite tragove zime sa svoje kose

Anita Jukić: Izbrišite tragove zime sa svoje kose

Ženama je kosa simbol ljepote, a kada ona počne da se opire bilo kakvom uređenju postajemo nesretne.

Anita Jukić, frizer-specijalist, vlasnica je salona “Anita” u Vitezu. Frizerstvom se bavi 16 godina. Bogato znanje je stekla pohađajući mnoge edukacije, a ističe dugogodišnji rad na ASK akademiji Schwarzkopf. Svoje znanje prenosi na svoje uposlenike i pretvorila je odličan tim koji može odgovoriti svakom frizerskom izazovu.

Piše: Anita Jukić, frizer-specijalist

Nikada dosta savjeta profesionalaca, koji našu kosu dovode do savršenstva. Imali smo priliku razgovarati sa Anitom te sa njenim timom, s koji su nam rekli sve o njezi kose i očuvanju iste nakon duge i hladne zime. Mnogo je savjeta koje možete pročitati na internetu, ali savjeti direktno od frizera koji znaju svaku vlas, nije isto. Zbog toga pročitajte o čemu sve govori Anita, te kako da se pravilno ophodimo prema svojoj kosi u narednim sunčanim i toplim danima.

Ispratili smo zimu i željni sunca pozdravljamo proljeće. Zima je bila duga i hladna i kao takva ostavila je posljedice na našoj kosi. Kosa zimi gubi sjaj i elastičnost, postaje suha i neposlušna. Ženama je kosa simbol ljepote, a kada ona počne da se opire bilo kakvom uređenju mi postajemo nesretne.

Zatvoreni prostor, temperatura i suh zrak pogađaju kosu više nego što ste možda mislili. Donosim vam nekoliko savjeta kako da kosi vratite sjaj, živost, zdravlje i ljepotu.

VODA!

Voda je izuzetno važna za hidrataciju cijelog tijela pa tako i kose. Pijete bar 2L vode
dnevno i vaša kosa a i koža će vam biti zahvalne. Unosite dovoljno vitamina i minerala a rezultati će se ocrtati i na vašoj kosi. Kao frizer koji dosta pažnje posvećuje njezi kose donosim vam jednostavna rješenja kako da i sa kojim proizvodima u što kraćem roku ozdravite, hidratizirate, vratite sjaj i izbrišete tragove zime sa svoje kose.

HIDRATACIJA!

Hidrirajmo svoju kosu svakim pranjem. Ne dopuštajmo si loše šampone, oni su često još jedan od uzroka suhe kose. Ovoga puta moja preporuka je Matrix Moisture me Rich šampon i regenerator namijenjen potpunoj hidrataciji kose. Ova dva proizvoda bogata su glicerinom i njihovim korištenjem vaša kosa već od prvog pranja postaje sjajna, mekana i podatna.

Glicerin pomaže pri postizanju hidratacije a redovnim korištenjem imati će te osjećaj i do 4x više hidratizirane kose. Ovo su visoko koncentrisani proizvodi pa će i mala količina biti dovoljna da bi ste vidjeli rezultat već pri prvom korištenju. Sljedeći proizvod koji će vratiti život vašoj kosi je iz iste porodice Matrix, ali se ovoga puta radi o tretmanu iz Biolage linije Hydra. Ovo je intenzivni tretman obogaćen aloe verom i spirulinom (spirulin je vrsta modro zelene alge koju mnogu konzumiraju kao dodatak prehrani zbog niza pozitivnih učinaka koje ovaj biser ima na ljudsko zdravlje.)

Biolage Hidra tretman koristimo na slijedeći način: na temeljito opranu kosu i frotiranu
peškirom nanesite tretman u odgovarajućoj količini, ostavite da djeluje
3-5 minuta, potom isperite a kao rezultat će te dobiti kosu koja je

-2x snažnija

-70% manje lomljiva

-3x više hidratizirana

9x više zaglađenija

Kod svoga frizera potražite tretman NANO SHOT koji će u kombinaciji sa
Hydra Biolage tretmanom imati još 50% bolji učinak. NANO tretman nam
pruža mogućnost da njegu kose podignemo na najviši nivo.

Kako? Nano tehnologija funkcioniše na principu nano molekula: vodena para koja
sadrži nano čestice vode prenosi čestice preparata duboko u stukturu dlake i aktivira ih. Nano tehnologija nam daje mogućnost da supstance koje se nalaze u proizviodima za njegu kose razložimo na nano čestice i na taj način omogućimo da hranjivi sastojci iz preparata prodru duboko unajublje slojeve dlake i oporave je. Spremni dočekajmo sunce i proljeće sa sjajnom i zdravom kosom koja ce izmamiti poglede. Ponosite se svojom kosom i ne sramite se pokazati je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE