HomeLjepotaKućne čarolije za mekane ruke

Kućne čarolije za mekane ruke

Vaše ruke su heroji! Zavisno od toga kako provodite dane, vaše ruke čiste, trljaju, peru, sijeku i crtaju. Lako postaju suhe i grube, pa je dobra vijest da je lijek ‘nadohvat ruke’!

Postoji nekoliko laganih načina da se svakodnevno brinete o koži vaših ruka. 

Nanesite bademovo ulje 

Suhe i grube ruke se moraju hidratizirati. Kad je u pitanju kućni lijek za mekane ruke, malo je toga bolje od bademovog ulja. Ovo ulje je puno vitamina, minerala i masnih kiselina koji su odlični za vašu kožu. Sve što trebate je nježno umasirati ulje u ruke. Neka vam to postane navika – umasirajte ulje bar jednom dnevno. 

Spavajte s hidratantnom kremom 

Ako vam nije zgodno mazati ruke u toku dana, neka vam onda postane noćna rutina. Prije spavanja nanesite hidrantnu kremu ili ulje. Najbolje je spavati s bademovim ili kokosovim uljem (ili hidratantnom kremom po vašem izboru) i navući rukavice. Ako nemate rukavice, mogu vam pomoći i čarape! 

Mast za zacjeljivanje

Losioni su obično najbolji za ruke. Nažalost, većina losiona i hidratantnih krema na tržištu sadrži hemikalije i umjetne mirise koji baš i nisu najbolji za kožu. Ali uvijek možete računati na masti za zacjeljivanje. Obično nemaju previše hemikalija, a jednako će pomoći vašoj koži. 

Napravite piling sa šećerom i maslinovim uljem

Jedan veći dio njege ruka je – hidratacija! Ali drugi dio je i piling. Piling uklanja površinski sloj mrtvih ćelija na koži tako da svježa koža ispod može zasjati. Brzo je i jednostavno, samo pomiješajte šećer i maslinovo ulje u jednakom omjeru (1 kašikica šećera i 1 kašikica ulja) i nježno umasirajte mješavinu u kožu. Maslinovo ulje će hidratizirati kožu, a šećer skinuti mrtvu kožu. 

Aloe vera 

Aloe vera je odlična za hlađenje i rehidratiziranje nakon provođenja vremena na suncu. Pored toga, odlična je za hidratiziranje, i dobra je kao maska. Samo je umasirajte u ruke, pustite da se malo upije nekoliko minuta i isperite. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE