HomeLjepotaKako koristiti suhi šampon? 

Kako koristiti suhi šampon? 

Svi smo ljubitelji suhog šampona koji upija masnoću, ali ovaj kultni proizvod za kosu ne upija samo masnoću i osvježava kosu drugi ili treći dan. Evo sve što trebate znati o ovom proizvodu koji štedi naše vrijeme i kako se koristi za najbolje rezultate.

Suhi šampon je bilo koji proizvod koji osvježava kosu bez vode, zbog čega je must-have proizvod za mnoge koji su zauzeti ili u žurbi. Proizvod obično sadrži sastojke poput kukuruznog škroba radi upijanja vidljive prljavštine zbog masnoće, što je obično znak da se kosa nije prala.

Nakon utrljavanja u korijen, suhi šampon daje izgled čišće kose. Oni koji su prezauzeti za svakodnevno pranje kose,  ili iz drugih razloga ne mogu prati kosu običnim šamponima obično vole suhi šampon. Najbolje od svega je što ne postoji ‘pravilan’ način korištenja suhog šampona. 

Koji je najbolji suhi šampon? 

Sve zavisi o vašim potrebama. Prečesto pranje kose može izblijediti vašu novu boju farbe, pa je možda najbolje koristiti suhi šampon s bojom. Jedini problem je taj što formula suhog šampona može isušiti pramenove kose, zbog čega boja izgleda matirano. 

Može li se koristiti svaki dan?

Suhi šampon ima brojne prednosti, ali stalna upotreba može napraviti probleme. Može se nakupiti naslaga na tjemenu, začepiti folikulu dlake i ograničiti rast. Suhi šampon se preporučuje koristiti jednom između klasičnog pranja. 

Da biste najbolje iskoristili suhi šampon:

  1. Držite šampon nekoliko centimetara od kose i sprejajte direktno na korijen, počnite od najmasnijeg dijela, špricajući svaki dio zasebno
  2. Koristeći prste, umasirajte proizvod u korijen i tjeme, za još bolji efekat nagnite glavu prema dole dok masirate proizvod
  3. Počešljajte kosu 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE