Anita Jukić: Savjeti za pravilnu njegu plave kose

0
1615

Plava kosa može biti prilično zahtjevna. Ona traži puno pažnje i želi da se nježno postupa s njom. Ako imate plavu kosu, bilo da je dar prirode ili ste to dobili kao rezultat bojenja, morate znati da vaša kosa treba više njege od tamnijih kosa.

Anita Jukić

Plava kosa može biti prilično zahtjevna. Ona traži puno pažnje i želi da se nježno postupa s njom. Ako imate plavu kosu bilo da je dar prirode ili ste to dobili kao rezultat bojenja, morate znati da vaša kosa treba više njege od tamnijih kosa. Prirodno plave osobe imaju mnogo tanju kosu od tamnih. U slučaju da ste obojili kosu u plavo, može se dogoditi da je kosa zbog hemijskog tretmana postala tanja, mat i beživotna. Kažu da se plavuše najbolje zabavljaju, ali budimo realni – briga o plavoj kosi može biti prava nauka. Poznato je da prirodni elementi poput vode, sunca te smoga mogu učiniti vašu kosu suhom i bez sjaja, ali i učestalo stiliziranje kose bez odgovarajuće njege može rezultirati lomljivošću. Da ne bi imali ovakve probleme Anita vam donosi nekoliko savjeta.  

Tretman za plavuše 

Profesionalni pristup je jednako bitan kod bojanja kose kao i kod same njege. Tretirana kosa mora imati dubinsku njegu koju je jako teško postići kod kuće. Specijalni tretmani koje u njihovom salonu rade individualno prema potrebi vaše kose, dubinski vraćaju vitalnost i zdrav izgled kosi, te sprječavaju lomljivost. Takvi tretmani u sebi sadrže vrhunska ulja, vitamine, minerale i sve što je potrebno da kosa bude hidratizirana sjajna i zdrava. 

Preporuka za njegu kod kuće je UNBREAK MY BLOND linija proizvoda iz MATRIX-a

  1. Šampon za ojačavanje koji je obogaćen limunskom kiselinom, nježno čisti štiteći osjetljiva vlakna
  2. Regenerator za ojačavanje bez efekta otežavanja kose
  3. ‘Leave in’ tretman: sprječava pucanje dlake, daje joj vlažnost i ne ispire se 

Poslušajte svoga frizera kad je u pitanju kućna njega! Dobro je uložiti novac u kvalitetne šampone, maske, ulja i slične preparate koje vam preporuči vaš frizer. Kosa će vam biti zahvalna i vratiti će vam stostruko. Plavuše ne smiju koristiti proizvode koje sadrže supstance protiv peruti kao sto je octopirox ili sl. bez nadzora frizera jer takvi tretmani dodatno isušuju dlaku i nanese dosta štete boji. Budite oprezni kad su u pitanju silver šamponi. Na tržištu ih ima jako puno ali nisu svi jednako dobri. Više koncentrirani mogu dati neželjenu ljubičastu, pa čak i plavu nijansu kose. 

Redovno radite preljeve 

Preljevi osim što toniraju kosu u željenu nijansu, oni će je dodatno nahraniti i napuniti dlaku. Na taj način kosa postaje bujnija i sjajnija. 

Njihov Matrix je razvio odlične preljeve koji ne zahtijevaju puno provedenog vremena u salonu. Gotovi su za 20 minuta a rezultati su čarobni. 

Preljeve je poželjno raditi između farbanja kako bi kosa ostala lijepa i njegovana. 

Redovito se šišajte 

Da, dobro ste pročitali, redovno se šišajte. Održavajte svoje vrhove urednima. Oni su najveće izdajice i svima će reći koliko se brinete o kosi, koliko je tretirate i radite li to dobro. Redovitim šišanjem vaša kosa će uvijek izgledati uredno, njegovano i imati formu. Pred sami kraj, ali ne i manje važno, mora napomenuti da kosu morate zaštititi od vrućine. Što je manja temperatura pegle, figara, fena i sl. to bolje. Prekomjerno i nestručno toplinsko oblikovanje vaše kose, povrh hemijskog procesa, može je zaista oštetiti i prigušiti njen sjaj. Savjetuje da ponekad odmorite kosu od stiliziranja, pustite da se prirodno osuši, napravite rep, punđu, pletenicu, a ako ne možete bez svojih valova, feniranja, peglanja i sličnih radnji obavezno koristite termalnu zaštitu ili njihove savršeno dizajnirane svilene uvijače koje možete pronaći u našem salonu.  

 Ponavljanje! U nekoliko koraka do lijepe plave kose. 

  1. Redovni produženi tretmani kod vašeg frizera
  2. Preljevi između farbanja su obavezni
  3. Kućna njega! Poslušajte savjet svoga frizera o potrebnim proizvodima
  4. Redovno šišajte vrhove
  5. Štitite kosu od topline i koristite termalne zaštite

Sve više što vas zanima Frizerski salon ”Anita” vam stoji na raspolaganju i odgovara na sva vaša pitanja. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here