HomeLjepotaKako na jednostavan način uviti kosu? 

Kako na jednostavan način uviti kosu? 

Ne brinite, mnogo je lakše nego što zvuči ako budete pratili ove jednostavne korake!

Prvi korak: Pripremite kosu sprejem

Počnite sa sprejom za kosu. Vjerovatno mislite da je to zadnji korak, ali da biste dobili valove koji će trajati čitav dan počnite sa sprejem. Prvo što želite učiniti kod opuštenih valova je nasprejati suhu kosu sprejem i pripremiti je. Ne morate staviti puno, već samo malo i to od korijena do vrhova (od korijena počnite odakle želite uviti).

Drugi korak: Počešljajte kosu mekanom četkom

Kad stavite sprej, počešljajte kosu mekanom četkom. Tako se sprej jednako rasporedi, a neće se pojaviti zapetljana kosa ili čvorovi. 

Treći korak: Uvijte manje pramenove od lica prema vani

Preporučuje se uvijati manje pramenove od lica prema vani. Manji pramenovi su lakši za uviti i dobiju se ljepši uvojci jer se toplota bolje raspršuje. Počnite s dijeljenjem kose na dva ili tri dijela, zavisno od gustoće kose, i počnite odozdo prema gore. Uvrnite kosu i ovijte oko uvijača. Ključno je da pomjerate kosu tako da ne ostanu tragovi uvijače. 

Četvrti korak: Nanesite sprej na uvojke dok se hlade 

Oduprite se želji da povučete ili razvučete uvojke čim ih skinete s uvijača, čak i ako izgledaju pomalo usko (to će riješiti idući korak). Vrlo je bitno dopustiti uvojcima da se ohlade da bi mogli trajati čitav dan, zato se malo strpite i pričekajte dok uvojci ne budu sobne temperature. Dok čekate da se uvojci ohlade, možete nanijeti sprej za kosu da bi se lokne zadržale, pogotovo ako imate ravnu kosu koja se teško uvija. 

Peti korak: Počešljajte uvojke

Kad se kosa u potpunosti ohladi, a vi nanesete lagan i raspoređen sloj spreja zakosu, počešljajte uvojke da biste dobili efekat valovitih uvojaka. To će pomoći u vojcima da se odvoje i stvorit će tečniji izgled, ali i povezati uvojke što će dati ujedinjeniji izgled. 

Šesti korak: Završite sjajem 

Nakon što počešljate kosu, normalno je da će kosa biti malo napuhana. Preporučuje se završiti izgled sjajem za kosu, što će omekšati i izgladiti vrhove i stvoriti sveukupno ujedinjenu frizuru.  

Volumizirane kovrče i valovi sa Dyson-om

Korištenje samo ekstremne topline kao kod uobičajenih uređaja za oblikovanje kose oni naprave čvrste, plosnate kovrče. Dyson Airwrap™ uređaj koristi zrak za kovrčanje čineći volumizirane kovrdže i valove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE