HomeInspirativne pričeAnja Malbašić: Najtraženiji je nude look sa sjajnim tenom

Anja Malbašić: Najtraženiji je nude look sa sjajnim tenom

BeautiFUL tim ponovno je razgovarao s Anjom Malbašić, ovaj put stavljajući naglasak na njene predivne radove. Otkriva nam koji su to make-up lookovi u trendu, te kako ona radi sa zahtjevnim neon pigmentima.

Za BeautiFUL: makeup artist, Anja Malbašić

Anja, recite nam koji je trenutno najpoželjniji make-up look među vašim klijenticama?

Moje klijentice najčešće traže nude look sa sjajnim tenom bez pretjeranog naglašavanja ili glam look gdje volim da se poigram i uradim da to bude baš glamurozno. Mislim da su moj stil šminkanja prepoznale kao lagan i sofisticiran koji ne mijenja lični opis nego samo ističe i naglašava određene dijelove lica bilo da su to oči ili usne. Ja sam još uvijek u potrazi sebe među stilovima u svijetu šminkanja, a mislim da me svi putevi vode ka načinu šminkanja za editorijale, časopise, fotkanja, snimanja o kojima maštam da ih radim na setovima, što ne znači da neću nastaviti učiti i vježbati druge stilove. 

Radite i s mnoštvom boja sjena za oči, koja je kombinacija trenutno ‘in’, s obzirom na to da nam stiže jesen?

Volim da radim sa bojama iako sam često veoma oprezna. Boje su zahtjevne za rad i iziskuju malo više vremena. Naravno, u zavisnosti od želja klijentica volim da radimo nešto što nije svakodnevno. Iskreno, boje rijetko biram po godišnjim dobima, više volim da ih uskladim sa bojom očiju klijentice ili garderobom koju nose za neku priliku. Ali ako mene pitate, najdraži su mi naradžasti i losos tonovi za predstojeći period. Ukoliko želimo naglašeniji look uradićemo kombinaciju sa zemljanim tonovima ili ćemo dodati šljokice da zaokruže priču. 

Postoje li boje koje nikad ne biste spojili za jedan look?

Iskreno, koliko mogu da primijetim danas sve “nosi” i sve kombinuje. Mišljenja sam da se trebamo držati pravila o komplementarnosti boja. Danas se kombinuju od crvene i plave do narandžaste i ciklama tako da mislim da je važno da znamo kako da ih ukomponujemo i naravno da bih takav makeup prije odabrala za nekakvo fotkanje ili snimanje nego kao nešto nosivo. Tako da, mislim da nema toga što se ne bih usudila probati, ali naravno sve treba da ima nekakav smisao. 

Radite i s neon paletama, koja je razlika između klasičnih i neon paleta? Da li su zahtjevnije za nanijeti?

Sa neon pigmentima sam se prvi put susrela na privatnoj obuci kod Aleksandre Gudelj u Vitezu. Neon boje su dosta drugačije od ostalih, što se tiče i sastava i teksture i bila sam upozorena da se dosta teško rukuje sa njima ali mislim da sam se odlično snašla. Zahtijevaju dosta pažljivosti, posebne pokrete četkice i podlogu. Efekat koji daju je prosto WOW i ne možete to da ne primijetite tako da mislim da ću u svoju šminkericu vrlo brzo uvrstiti iste. 

Mnoge se djevojke boje odvažnih boja na očima jer ih je teško uspješno izvesti, imate li neki savjet za njih?

Da, i sama sam se uvjerila da djevojke ne vole eksperimentisati ali kroz razgovor volim da edukujem svoje klijentice. Objasnim im i obrazložim kako se boje slažu, kako će to otprilike da izgleda, zašto predlažem baš tu boju, dogovorimo se oko nijanse i u većini slučajeva moje klijentice pristanu i budu oduševljene. Uvijek volim da im kažem da svi bar jednom treba da izađemo iz svoje zone komfora i isprobamo nešto čega se možda plašimo jer ćemo možda kasnije propustiti prilike i žaliti za istim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE