HomeLjepotaKako pripremiti kožu za jesen?

Kako pripremiti kožu za jesen?

Sezonske promjene uzrokuju razne promjene na koži. Vaša koža, koja je previše izložena suncu ili toplom zraku na ljeto, treba intervenciju kad vrijeme zahladi.

Trebate obratiti pažnju na mnoge faktore, poput zadržavanja vlažnosti koja se gubi na jesen i zaštite kože od isušivanja zbog suhog vremena. 

Ne zaboravite čistiti kožu 

Kožu trebate regularno čistiti da bi dobila živahan izgled. Također je vrlo bitno da očistite kožu prije nego što legnete da biste se riješili šminke i okolnih faktora na licu. Za svoj tip kože pronađite cleansing gel ili pjenu. Ne zaboravite odabrati proizvode koji neće uzrokovati alergijske faktore. 

Najbolji štit od hladnog zraka: ovlaživači 

Koži u svakoj sezoni treba vlažnosti, posebno kad stignu hladne sezone poput jeseni i zime. Mnogi problemi poput fleka, akni i prijevremenog starenja mogu se primijetiti na dehidriranoj koži. Iz tog je razloga potrebno često hidratizirati kožu, ujutro i navečer, nakon čišćenja. Hidratiziranje tijela nakon izlaska iz tuša također sprječava suhu i ispucalu kožu. 

Zlatno pravilo pripreme kože: piling

Piling je nešto što bi trebao postati dio vaše rutine, posebno kad se sezone mijenjaju, kao što je ljeto na jesen, kad se želite riješiti efekata sunca. Zahvaljujući pilingu koji biste trebali raditi dva puta sedmično, vaša koža će biti revitalizirana skidajući mrtve ćelije, i tako pokrećući proces obnove. Pored toga, dobro je i za cirkulaciju. 

Voda

Adekvatna konzumacija vode je vrlo bitna za kožu, pored toga što ima koristi za tijelo. Uz 2 do 2.5l vode dnevno, vaša koža će dobiti potrebnu hidrataciju i elastin. Možete spriječiti mnoga stanja kože, poput suhoće i pucanja koji vam mogu smetati kad dođe suho vrijeme. Izbjegavajte kisele i visoko-kofeinske napitke, navike poput pušenja i alkohol. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE