Armina Haskić: Za svega 8-12 tretmana možete se riješiti dlačica na duži period

0
240

Zahvaljujući pigmentu zvanom melanin koji se nalazi u folikulu dlake, laserski zrak se apsorbuje i pretvara u toplotu što dovodi do uništenja dlačica.

PIŠE: Armina Haskić, vlasnica salona ljepote „Perfect“

U današnjem vremenu, gdje brzina i učinkovitost igraju ključnu ulogu u našem svakodnevnom životu, tražimo praktične i dugotrajne rješenje za estetske probleme. U tom kontekstu, laserska epilacija postaje sve popularnija opcija za uklanjanje neželjenih dlačica. Ova tehnologija, koja je doživjela značajan napredak u posljednjih nekoliko godina, nudi ne samo dugotrajne rezultate, već i komfor i sigurnost u procesu. Kroz ovaj članak, istražit ćemo suštinu laser epilacije, njezine prednosti u usporedbi s drugim metodama uklanjanja dlačica te osnovne informacije koje bi svatko trebao znati prije nego se odluči za ovu popularnu estetsku proceduru.

Šta je laserska epilacija i kako funkcionira?

Laserska epilacija je procedura trajnog otklanjanja neželjenih dlačica koja se sprovodi pomoću laserskog zračenja koji se usmjerava prema koži. Zahvaljujući pigmentu zvanom melanin koji se nalazi u folikulu dlake, laserski zrak se apsorbuje i pretvara u toplotu što dovodi do uništenja dlačica. Važno je napomenuti da tokom ovog procesa koža ostaje netaknuta zahvaljujucći jedinstvenom sistemu hlađenja integrisanom u uređaj. Tako da je sam tretman veoma prijatan i bezbolan.

Kako se odlučujete uvesti lasersku epilaciju u vaš salon?

Smatram da je laserska epilacija najbolji izbor za svaki salon. Osim što radim taj tretman u salonu i sama sam konzument laserske epilacije i znam koliko mi je tretman olakšao svakodnevnicu. To je bio i jedini razlog zbog kojeg sam uvela aparat u svoj salon.

Koje su glavne prednosti laserske epilacije u usporedbi s drugim metodama uklanjanja dlačica?

U poređenju s drugim metodama uklanjanja dlačica kao što je depilacija, prednost lasera je što trajno uklanja dlačice. Za svega 8-12 tretmana možete se riješiti dlačica na duži period i nakon toga je potrebno raditi 1-2 tretmana samo radi održavanja nastalog stanja. Laserska epilacija također rješava problem uraslih dlačica i bezbolna je za razliku od drugih metoda koje znaju biti veoma bolne.

Kako se pripremiti za tretman laserske epilacije?

Područje koje će se tretirati laserom treba biti čisto, bez šminke i krema, te svježe obrijano unutar 24-48 sati prije tretmana. Važno je ne čupati dlačice prije na mjestu predviđenom za tretman, kao i između tretmana.

Koje su najčešće nuspojave laserske epilacije i kako ih ublažiti?

Nuspojave nakon laserske epilacije uglavnom su blage i prolazne. To su najčešće crvenilo i nadraženost kože, osjetljivost, peckanje, kao i nakon depilacije voskom. Sve pojave se smanjuju nekoliko sati nakon tretmana, a ublažiti ih možete oblozima ili kupkom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here