HomeLjepota„Baby lashes“ – natural look trepavica

„Baby lashes“ – natural look trepavica

Trepavice kakve sve žene žele: duge sa volumenom, a i dalje izgledaju prirodno

Piše: Džana Škaljić, kozmetičar

Biografija: Džana Škaljić je kozmetičar, te također supruga i majka dva prekrasna dječaka. Završila je srednju medicinsku školu, nakon toga je upisala srednju kozmetičku školu u Sarajevu. Nakon završene kozmetičke škole krenula je sa radom u „Centar ljepote“ u Mostaru. Nakon 5 godina rada za drugoga odlučila je da se osamostali i već 14 godina je vlasnica salona „Beauty by Džana“, koji se nalazi u centru grada.

„Baby lashes“ – natural look trepavica je novi „izum“ Džane, koja je tokom svog rada i ugradnje trepavica otkrila nešto što je falilo u tehnikama ugradnje trepavica. Nešto u stvari čemu žene teže a to je da njihove trepavice imaju volumena, dužine a da izgledaju prirodno. Veliki interes ova tehnika je imala u startu.  Kroz razgovor sa Džanom upoznali smo nju, njen rad, te nam je otkrila šta su to i kako su nastale „Baby lashes“.

Svaki početak je težak, naravno, ne možemo reći da nije. Tada, u mojim početcima, kada sam završila sa školovanjem, krenula sam sa radom u salonima koji su bili u tuđem vlasništvu. Uvijek sam maštala o svom salonu, ali sam kroz rad u drugim salonima stekla veliko iskustvo, prijatelje, klijente i divne poslodavce. Mislim da ste te stvari čine jednog čovjeka koji želi da napreduje i krene u samostalan rad, baš kao što je bila i moja želja.

Moj san, otvaranje salona bio je veliki korak koji sam napravila, te sam zbog toga izuzetno sretna i zahvalna samoj sebi na upornosti i uloženom trudu u svoje znanje. 

Kroz salon sam polako uvodila razne tretmane i usluge tako da danas u salonu nudim: pedikuru i manikuru, depilaciju, masaže, tretmane lica, japansko iscrtavanje obrva, čupanje i oblikovanje obrva i naravno, ugradnja trepavica. 

Kako je nastala ideja za „Baby lashes“ – natural look trepavica

Tokom mog dugogodišnjeg rada sa trepavicama, istraživajuči i pokušavajući otkriti šta je to što žene najviše žele kada dođu na ugradnju trepavica? Jednom prilikom u salon mi je došla klijentica koja je rekla „Želim trepavice kao u bebe, duge, prozračne i predivne“. I to je bilo to – nastadoše „Baby lashes“.

Dosta djevojaka ima tremu pri prvom stavljanju trepavica, neke od njih imaju sitne oči i žele ih naglasiti, sve su to primjeri koji zahtjevaju ovakve trepavice. 

Bebine trepavice nisu iste dužine, ali su kompaktne i tako „lagane“. Već godinu dana radim ovaj look koji se zaista razlikuje od drugih načina ugradnje trepavica. Dosta su rjeđe od ruskog volumena, pa čak i od srednje gustine a i dalje su efektne. 

Apliciranje „Baby lashes“

Rade se 2-3 dlake na jednu prirodnu trepavicu, te svaka druga ili treća dlaka se puni, sve zavisno od gustine trepavica klijenta. Prave se mali snopići koji se stavljaju. Kod ruskog volumena se svaka dlaka nadopunjuje. 

Njega trepavica

Nema nekih velikih ili posebnih metoda čišćenja. Bitno je da budete pažljivi pri skidanju šminke, kako ne biste iščupali dlake. Ja lično koristim Afrodita – Clean UP tekućinu, ista je dostupna u salonu. Svako jutro trepavice se trebaju nježno iščešljati, a voda sa trepavica se skida sa papirnom maramicom. Nakon toga ste slobodne.

Higijena je najvažnija – to se ne treba ni naglašavati!

Cijena

Cijena ugradnje „Baby lashes“ je 50KM, nadopuna je od 30-50KM u zavisnosti od količine ugrađenih / nadopunjenih trepavica. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE