HomeLjepotaNaučite brzo osušiti lak

Naučite brzo osušiti lak

Lakiranje noktiju može biti zabavno, ali mnogi će odustati od lakiranja zbog vremena potrebnog da se osuši. Lak se u prosjeku suši 10 do 12 minuta, a mi smo za vas spremili nekoliko načina da ubrzate taj proces.

Lak za brzo sušenje

Lak za brzo sušenje, ili premaz za brzo sušenje napravljen je s formulom koja brzo suši vaš lak. U prodavnicama možete naći lakove za površinski sloj, i pozitivna je strana što ne moraju biti skupi da bi bili efikasni. Za neke od quick-dry lakova tvrdi se da pored jednominutnog sušenja, štite vaš nokat i sprječavaju guljenje.

Brzo sušenje hladnom vodom

Za ovaj trik pripremite zdjelu vode i ubacite kockice leda prije nego što počnete. Stavite je blizu sebe, nalakirajte nokte, pričekajte dvije minute da se lak slegne i stavite ih u hladnu vodu na 5 minuta. Voda će pomoći da se lak brže učvrsti. Da biste bili sigurni da je trik uspio, izvadite nokte i ako primijetite kapljice vode na površini to je znak da se lak u potpunosti osušio.

Osušite lak fenom

Prije lakiranja, uključite fen i namjestite na hladno puhanje. Nanesite lak i počnite ga sušiti. Ovaj trik je najbolje izvesti prvo na jednoj ruci pa drugoj. Bitno je da namjestite fen na hladno puhanje, jer se u protivnom vrlo lako možete opržiti.

Baby ulje

Baby ulje, maslinovo ulje, pa čak i uljni sprej za kuhanje može pomoći kod sušenja. Stavite ulje u bočicu za kapi da biste lakše kontrolisali nanošenje i količinu. Za ovo sušenje vam ne treba velika količina. Kad nalakirate nokte, nanesite kap ili dvije i pričekajte bar 2 minute. Ulje suši lak tako što se upija u njega. Tanji sloj se suši brže. Kad primijetite da se stvaraju kapljice na noktima, obrišite ulje suhom maramicom.

Tanji sloj

Ova tehnika manikure vam može uspješno skratiti vrijeme lakiranja. Umjesto jednog ili dva deblja sloja, nanesite tanji sloj nekoliko puta. Dok to radite, slojevi na drugim noktima se puno brže suše. Osim toga, ova tehnika je dobra i za izjednačavanje. Možete vježbati na većim noktima poput palca.

Kapi za sušenje

Kapi za sušenje možete kupiti u prodavnici ili naručiti na internetu. Za razliku od laka za sušenje, kapi za sušenje ne nanose dodatni sloj. Kapi su napravljene na bazi ulja pa mogu pomoći i kod zanoktica. S obzirom da ova metoda suši samo površinski sloj laka, nakon što ga aplicirate ostavite nokte da se suše još nekoliko minuta.

Vodite računa o manikuri

Sušenje laka zahtjeva strpljenje, ali su metode vrlo lagane i potrebno je samo malo kreativnosti. Nemojte sušiti nokte mahajući rukama, jer ćete ga tako samo umrljati. Neki stručnjaci za nokte kažu da se lak može sušiti do 12 sati, pa obratite posebnu pažnju o njezi noktiju nakon prvog sušenja. Da biste spriječili guljenje nanosite zaštitni lak za sušenje svaka dva do tri dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE