HomeLjepotaNajopoznatiji svjetski balayage virtuoz Alen Mujagić u nedjelju održao frizerski masterclass u...

Najopoznatiji svjetski balayage virtuoz Alen Mujagić u nedjelju održao frizerski masterclass u Sarajevu

Alen Mujagić, svjetski poznati frizerski virtuoz za balayage i ombre tehniku, rođeni Maglajlija s talijanskom adresom, čiji Instagram profil prati preko 453 000 pratitelja, u nedjelju je u sarajevskom hotelu Hills održao jedinstveni masterclass za frizere iz cijele BiH, regije, ali i šire.

Alenov masterclass posvećen tehnikama board ombre, board balayage i freehand balayage organiziran je i realiziran od strane Frizerlanda, vodeće kompanije u svijetu frizerske i kozmetičke opreme na području, ali i van granica BiH.

Ovaj frizerski event godine, okupio je najpoznatija frizerska imena iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, pa čak i Švicarske i Njemačke.

Mujagić je na svom masterclassu majstorski predstavio i otkrio trikove i savjete za postizanje najtraženijih stilova kakvi se mogu vidjeti na njegovom Instagram profilu, sada već svjetski poznatoj platformi na kojoj plasira svoja autentična, umjetnička djela na kosi.

Balayage i ombre tehnike demonstrirao je pomoću prestižnih L’Oréal Professionnel boja i proizvoda za njegu i stilizaciju kose, te vrhunskih frizerskih Framar alata, koje Frizerland nudi kao ekskluzivni distributer za područje BiH.

Prisutni frizeri nisu skrivali oduševljenje ovim nesvakidašnjim masterclassom koji im je poslužio kao idealna prilika za usavršavanje znanja i vještina, te upoznavanje i razmjenu iskustava s drugim frizerima. 

Nadasve ugodan, svjetski ambijent i pozitivna atmosfera učinila je svoje, te su frizeri svoje dojmove, a posebno slike sa svojim certifikatima s ovog prestižnog seminara, rado podjelili na društvenim mrežama svojih salona.

Edukator Alen Mujagić također je pohvalio svoju prvu ozbiljnu suradnju s poduzećem Frizerland, koje mu je omogućilo da se na ovaj način, po prvi put do sada,  posebno poveže s publikom iz svoje matične zemlje.

U čemu leži tajna uspjeha ovog svjetskog profesionalca, koji na mnoge načine predstavlja ponos svoje zemlje, Bosne i Hercegovine, lako možemo zaključiti iz njegovih riječi:

„Po samom ulasku klijentice u salon, na osnovu njezina oblika lica, tena, gestikuliranja i ponašanja imam viziju što bi joj moglo odgovarati, a što ne, svaki klijet zahtijeva personalizirani pristup, i to nas artiste razlikuje od običnih frizera.“

Da je ljepota u rukama profesionalaca, ovim eventom pokazali su nam Alen Mujagić, i kompanija Frizerland koja je ovu tvrdnju preuzela kao svoje geslo. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE