HomeFitness&zdravljeIMMUNO DL plus - Snažan antioksidant za jak imuniet!

IMMUNO DL plus – Snažan antioksidant za jak imuniet!

Imunitet je otpornost organizma na infekciju, bolest ili neku drugu neželjenu biološku invaziju

U vrijeme virusa, prehlada, gripe ili alergijskih reakcija, veoma je važno osnažiti imunitet kako bi organizam mogao dati adekvatan odgovor i izboriti se mogućim problemom. 

Da li se sa imunitetom rađamo ili ga gradimo?

Nauka kaže da su oba ponuđena odgovora tačna. Posjedujemo urođeni (prirodni, nespecifični) i stečeni (adaptivni, specifični) imunitet organizma. Svaki čovjek posjeduje obje vrste imuniteta, koje zajedno grade jedinstven sistem za odbranu organizma od neželjenih pojava.

Savremena medicina sve više govori i o problemu modernog doba – stresu. 

Istraživanje naučnika sugeriše kako stres utječe na reakciju stanica imunološkog sistema ključnih za borbu protiv virusa i bakterija. Također, stres pojačava upalne i alergijske reakcije u organizmu. 

Obzirom na to da kroz svakodnevnu ishranu nažalost ne unosimo dovoljno vitamina, minerala, enzima, antioksidanata, potrebno ih je nadomjestiti sa prirodnim preparatom. 

Kada birate proizvod za sebe ili za vašu porodicu, sigurno je da ćete potražiti informacije o tome kakav bi to preparat trebao biti. Vjerovatno ste već mnogo puta pročitali, ali i čuli da je snažan antioksidant odličan u borbi sa slobodnim radikalima, te ima ulogu u jačanju imuniteta. 

Ovaj put vam predstavljamo IMMUNO DL plus, dodatak ishrani na bazi ekstrakata medicinskih gljiva Reishi i Cordyceps, ekstrakta nara, sjemena grožđa, resveratrola, te vitamina C i E. Proizvod doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, smanjenju umora i iscrpljenosti. 

IMMUNO DL plus

Medicinske gljive koje su prisutne u ovom proizvodu su bogat izvor polifenola, elagitanina i fitosterola koji infibiraju 5-α reduktazu, inhibiraju (sprječavaju) ćelijski rast ćelija tumora, imaju citostatičko djelovanje (ometanje razmnožavanja ćelija raka) i inhibiraju poliferaciju tumora, čime se smanjuje metastaziranje. Elagična kiselina koja potiče iz nara, preuzima slobodne radikale koji se oslobađaju kod metaboličkih procesa u organizmu i predstavlja moćni antioksidant. Antocijanidini koji su prisutni u ekstraktu sjemena grožđa imaju potvrđenu efikasnost u prevenciji kardiovaskularnih promjena preko regulacije nivoa LDL-a (lošeg holesterola) u krvi. Vitamin C omogućava veću apsorpciju medicinskih gljiva u krvi.

IMMUNO DL Plus

Efekti korištenja proizvoda:

  • Obnavlja ćelije i revitalizira narušene funkcije,
  • Jača imunitet,
  • Pomaže u očuvanju zdrave funkcije jetre,
  • Pomaže u sprečavanju rasta tumorskih ćelija i ubrzava njihovo uništavanje,
  • Preventivno djeluje na aterosklerotske promjene u krvnim sudovima smanjenjem LDL (lošeg ) kolesterola.

Immuno DL plus – 1 do 2 kapsule dnevno, osvino o potrebi I stanju organizma. 

Ovaj potpuno prirodan preparat, dostupan je u apotekama širom BiH. 

Za više informacija posjetite drzimliniju.com, ili nam pišite na Fb: Body Drzim Liniju BiH, te @drzimlinijucom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE