Biorevitalizacija lica, šta je to?

0
564

Članak za portal beautiful.ba piše vlasnica beauty salona “ONA”

Biorevitalizacija je metod koji u najkraćem roku hidrira kožu, a to znači da je podmlađuje. Na ovaj način se aktivne supstance apliciraju u problematični dio lica, vrata i dekoltea.

Najčešće se koriste preparati na bazi hijalurona, tj.supstance koja se inače nalazi u našoj koži. Također se koriste i preparati na bazi DMAE za poboljšanje tonusa kože, kao i emrionalni ekstrakti. Izbor preparata zavisi od problema koji se rješava.

Biorevitalizacija daje brz i lijep efekat, i pri tom se rješava nekoliko problema. Ovom metodom se hidrira koža, obnavlja njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti (koji produkuju kolagen i elastin,odgovorne za tonus kože i lijep oval lica), a također se ostvaruje moćno antioksidantno dejstvo.

Ova procedura popravlja boju lica, čini kožu ravnijom i glatkom, smanjuje intezitet pjega (hiperpigmentacija) i pomaže liječenje ožiljaka.

Biorevitalizacija se razlikuje od procedure aplikacije hijalurona kao filera, jer ova metoda ne samo da „popunjava“ bore, jagodice, suzne brazde, već se i bori sa različitim problemima kože:

Suha, dehidrirana, iziritirana koža, smanjenje tonusa mišića lica i vrata, korekcija opuštene kože tijela (stomak,unutrašnja strana butina,nadlaktice), profilaktika starenja kod mladih, bore oko očiju, bore u oblasti dekoltea, iznad usana, tamni podočnjaci, pušačka koža, raširene pore i masna koža.

Od mezoterapije lica ova metoda se razlikuje manjom količinom procedura,momentalnim efektom i jačinom efekta: biorevitalizacijau veoma kratkom roku hidrira kožu, a mezoterapija ima kumulativan efekat i potrebno je sprovesti seriju procedura.

U jednoj seriji biorevitalizacije potrebno je uraditi 3 do 4 procedure, ali je rezultat vidljiv odmah poslije prvog tretmana. Ukoliko se spremate na more, ili na mjesta gdje ima mnogo sunca, savjetujemo da se urade 2 procedure prije i 2 procedure poslije putovanja. Na ovaj način pripremit ćete kožu za pogubno dejstvo UV zraka i izbeći fotostarenje, čije negativne posljedice možete vidjeti čak i kod 20-godišnjih djevojaka koje pretjeruju sa izlaganjem suncu.

Cijena biorevitalizacije lica iznosi 150 KM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here